Ο Κριστιάνο κατονόμασε τα πέντε φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας

Κριστιάνο Ρονάλντο - Κιλιάν Εμπαπέ - Τζουντ Μπέλιγχαμ

Ο Κριστιάνο κατονόμασε τα πέντε φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας

Κώστας Τόπας 08:41 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:41 - 11.09.2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατονόμασε τους πέντε παίκτες που πιστεύει ότι έχουν τις καλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν τη Χρυσή Μπάλα κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι κυριαρχούν στα βραβεία της Χρυσής Μπάλας από το 2008. Ο Λούκα Μόντριτς και ο Καρίμ Μπενζεμά είναι οι μόνοι παίκτες που κέρδισαν το βραβείο σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, το 2018 και το 2022 αντίστοιχα.

Το 2024 θα στεφθεί ένας εντελώς νέος νικητής, με κανένα από τα παραπάνω τέσσερα ονόματα να μην βρίσκεται στη λίστα με τις υποψηφιότητες. Ο αστέρας της Ρεάλ ΜαδρίτηςΒινίσιους Τζούνιορ, θεωρείται το φαβορί για να κερδίσει το βραβείο, αν και μπορεί να δει το βραβείο να καταλήγει στον συμπαίκτη του, Τζουντ Μπέλιγχαμ ή στον αστέρα της Μάντσεστερ Σίτι και νικητή του Euro 2024, Ρόδρι.

Αν και δεν θα είναι στην τελετή φέτος, ο Ρονάλντο - που αγωνίζεται στην ομάδα της Αλ Νασρ - κατονόμασε τους πέντε παίκτες που πιστεύει ότι έχουν τις καλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν τη Χρυσή Μπάλα σε κάποια φάση της καριέρας τους.

Μιλώντας στο νέο του κανάλι στο YouTube μαζί με τον θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ, ο «CR7» έχρισε ως φαβορί τους Κιλιάν Εμπαπέ, Βινίσιους και Μπέλιγχαμ για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας.

«Ο Κιλιάν Εμπαπέ μπορεί να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα για τα επόμενα χρόνια. Μάλλον ο Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Τζουντ Μπέλιγχαμ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κριστιάνο. Όταν ο Φέρντιναντ παρενέβη με το όνομα του Βινίσιους, ο Ρονάλντο πρόσθεσε: «Επίσης φαβορί είναι και ο Λαμίν Γιαμάλ. Νομίζω ότι αυτή η νέα γενιά έχει πολλές δυνατότητες.

Ο αστέρας της Μπαρτσελόνα και της Ισπανίας, Γιαμάλ έγινε ο νεότερος υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα όταν κυκλοφόρησε η λίστα νωρίτερα αυτό το μήνα - σπάζοντας το ρεκόρ που έθεσε ο Εμπαπέ το 2017. Ο Γάλλος, εν τω μεταξύ, είναι επίσης στη λίστα φέτος, αν και μπορεί να θεωρεί ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει το βραβείο μετά από μια πλήρη σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!