Αμφιβολία για το ρεκόρ του Κριστιάνο: Πέτυχε το 900ο ή το 901 του γκολ κόντρα στην Κροατία;

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

© (Photo by Pedro Loureiro/Eurasia Sport Images/Getty Images)

Αμφιβολία για το ρεκόρ του Κριστιάνο: Πέτυχε το 900ο ή το 901 του γκολ κόντρα στην Κροατία;

Κώστας Τόπας 11:17 - 06.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 06.09.2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία φτάνοντας τα 900 γκολ στην μυθική καριέρα του. Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που ισχυρίζονται ότι σήμερα ο Πορτογάλος μετράει 901 τέρματα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει να διευρύνει τον μύθο του. Στη νίκη της Πορτογαλίας με 2-1 επί της Κροατίας, ο Πορτογάλος αστέρας κατάφερε να πετύχει το 900ο του γκολ, επεκτείνοντας περαιτέρω το ρεκόρ του.

«Τα 900 γκολ φαίνονται σαν κάθε άλλο ορόσημο, αλλά μόνο εγώ ξέρω πόσο δύσκολο είναι να δουλεύεις κάθε μέρα για να πετύχεις το 900ό σου γκολ. Είναι ένα μοναδικό ορόσημο στην καριέρα μου», είπε. Ακόμη, ο Κριστιάνο ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι «δεν σπάω ρεκόρ, με κυνηγούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 39χρονος μεσοεπιθετικός της Αλ νασρ.

Βέβαια, στο διαδίκτυο υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το ιστορικό αυτό ρεκόρ του Πορτογάλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ειδικό σε αυτά τα στατιστικά, Αλέξις Μάρτιν Ταμάγιο, γνωστός ως «MisterChip», στις 23 Μαρτίου 2023, η UEFA αποφάσισε να κατοχυρώσει ένα γκολ στον Ζοάο Κανσέλο παρά το γεγονός ότι ο Κριστιάνο είχε όντως σκοράρει, αφού ήταν ο τελευταίος που άγγιξε την μπάλα πριν από αυτή καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα.

Το 900ο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν αυτό που σημείωσε εναντίον της Κροατίας στο UEFA Nations League. Ανεξάρτητα από το αν άγγιξε ή όχι την μπάλα στο τέρμα του Ζοάο Κανσέλο, στα επίσημα έγγραφα δεν κατοχυρώθηκε ως γκολ του πρώην φορ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Βέβαια, μέσω των επίσημων δικτύων της, η Ρεάλ Μαδρίτης εντάσσεται στο κλαμπ εκείνων που θεωρούν έγκυρα τα 900 γκολ:

«Ένα άλλο ιστορικό ορόσημο: 900 γκολ στην επαγγελματική καριέρα ενός από τους μεγαλύτερους θρύλους της Ρεάλ Μαδρίτης και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Συγχαρητήρια, αγαπητέ και θαύμασε Κριστιάνο! Οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πάντα περήφανοι για σένα»

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!