Με Κριστιάνο Ρονάλντο η Πορτογαλία στο Euro

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Photo by Sylvain Dionisio ATPImages/Getty Images/Ideal Images

Με Κριστιάνο Ρονάλντο η Πορτογαλία στο Euro

Κώστας Τόπας 15:38 - 21.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 29.05.2024

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην αποστολή της, η Πορτογαλία θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι για το Euro 2024.

Ο προπονητής της εθνικής Πορτογαλίας, Ρομπέρτο ​​Μαρτίνεθ, ανακοίνωσε την Τρίτη (21/05) τους 26 ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του για το Euro 2024.

Ο 50χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός των Πορτογάλων, δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός λίστας τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο 39χρονος αστέρας της Αλ Νασρ, ο οποίος οδήγησε την Πορτογαλία στην κατάκτηση του Euro του 2016, συμπεριλήφθηκε στην 26μελή αποστολή κι ετοιμάζεται να δώσει ίσως την τελευταία του παράσταση με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας.

Αυτό που κατάφερε να πετύχει ο Κρόος στην Ρεάλ και δεν το έκανε ποτέ ο Κριστιάνο
CHAMPIONS LEAGUE

15:26 - 21.05.2024

Αυτό που κατάφερε να πετύχει ο Κρόος στην Ρεάλ και δεν το έκανε ποτέ ο Κριστιάνο

Ο Τόνι Κρόος κατάφερε να μπει στις καρδιές των φίλων της Ρεάλ αλλά και του προέδρου Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος έχει τονίσει ουκ ολίγες φορές ότι ο Γερμανός μέσος αποτέλεσμα την μεταγραφή του αιώνα για τους «μερένχες».

Αλλωστε, ο «CR7» ο αρχισκόρερ στη διοργάνωση, με 14 γκολ και επίσης έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια (25) σε Euro. Αν και ο σύλλογός του, η Αλ Νασρ, απέτυχε να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν, τα νούμερα του Πορτογάλου είναι εντυπωσιακά έχοντας πετύχει 33 γκολ και 11 ασίστ στην Σαουδική Pro League.

Στην αποστολή της Πορτογαλίας βρίσκεται και ο άλλοτε κίπερ του Ολυμπιακού, Ζοσέ Σα, ενώ εκτός έμειναν οι Φραντσίσκο Τρινάκο, Πέδρο Γκονσάλες και Ρικάρντο Όρτα.

Αστέρια της Premier League όπως ο Ντιόγκο Ζότα, ο Μπρούνο Φερνάντες, ο Μπερνάρντο Σίλβα και ο Ρούμπεν Ντίας συμπεριλήφθηκαν επίσης στην αποστολή. Υπενθυμίζεται ότι στο Euro 2024, η Πορτογαλία βρίσκεται σε όμιλο με Τουρκία, Τσεχία και Γεωργία.

Αναλυτικά η αποστολή της Πορτογαλίας:

Τερματοφύλακες: Ντιόγκο Κόστα, Σα, Πατρίσιο

Αμυντικοί: Αντόνιο Σίλβα, Ντανίλο Περέιρα, Νταλότ, Ινάσιο, Κανσέλο, Νέλσον Σεμέντο, Νούνο Μέντες, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας

Μέσοι: Μπρούνο Φερνάντες, Ζοάο Νέβες, Παλίνια, Οτάβιο, Ρούμπεν Νένες, Βιτίνια

Επιθετικοί: Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντιόγκο Ζότα, Κονσεϊσάο, Γκονσάλο Ράμος, Ζοάο Φέλιξ, Πέδρο Νέτο, Λεάο