Ο συγκινητικός λόγος για τον οποίο ο Κριστιάνο Ρονάλντο αρνείται να κάνει τατουάζ

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο συγκινητικός λόγος για τον οποίο ο Κριστιάνο Ρονάλντο αρνείται να κάνει τατουάζ

Κώστας Τόπας 09:55 - 25.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 25.08.2024

Σε αντίθεση με άλλους ποδοσφαιριστές, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αρνείται να κάνει κάποιο τατουάζ στο σώμα του και ο λόγος έχει αποκαλυφθεί.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, τα τατουάζ και οι παίκτες δεν είναι ποτέ μακριά ο ένας από τον άλλο, καθώς πολλοί που έχουν γεμίσει το σώμα τους με μελάνι, το επιδεικνύουν συχνά.

Παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Νεϊμάρ αλλά και στο παρελθόν οι Ντέιβιντ Μπέκαμ και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν δίσταζαν να επιδείξουν τα τατουάζ τους, αλλά ένας παίκτης που αρνείται να κάνει ένα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κι αυτό γιατί ο 39χρονος αστέρας έχει έναν αυστηρό αλλά συγκινητικό λόγο για τον οποίο δεν θα κάνει ποτέ τατουάζ. Το 2012, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής αποκάλυψε στην ιταλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Diretta ότι δεν θα κάνει ποτέ τατουάζ για να μπορεί να «δίνει αίμα πιο συχνά».

Αφού κάνουν ένα τατουάζ ή τρύπημα στο δέρμα, οι αιμοδότες πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον τέσσερις μήνες πριν μπορέσουν να δωρίσουν ξανά, σύμφωνα με το NHS. Ως εκ τούτου, ο Ρονάλντο αρνείται να κάνει οποιαδήποτε μορφή τατουάζ ή piercing στο σώμα του, καθώς είναι τακτικός αιμοδότης και εγγεγραμμένος δότης μυελού των οστών από το 2011, όταν ο συμπαίκτης του στην εθνική ομάδα, Κάρλος Μαρτίνς αποκάλυψε ότι ο γιος του είχε διαγνωστεί με λευχαιμία και χρειαζόταν τακτικά μεταγγίσεις αίματος και μυελού των οστών.

Μιλώντας στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Cope το 2013, μέσω της «Sun», ο Κριστιάνο είπε: «Μας είπε για το πρόβλημα με τον γιο του και εμείς, οι παίκτες, δείξαμε μεγάλη ενότητα για να τον βοηθήσουμε και τον γιο του γιατί ξέραμε ότι ήταν πολύ περίπλοκο. κατάσταση.

«Η δωρεά μυελού των οστών είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να γίνει, αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από την αιμοληψία και δεν βλάπτει. Το έκανα πριν από πολλά χρόνια και αν έπρεπε να το ξανακάνω θα το έκανα γιατί αυτή είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια για πολλά παιδιά και πρέπει να τα βοηθήσουμε».

Από τότε, ο Πορτογάλος αρχηγός έχει γίνει το πρόσωπο μιας καμπάνιας για να ενθαρρύνει άλλους να κάνουν δωρεές που διοργανώνεται από τη φιλανθρωπική οργάνωση Abbott. Μιλώντας για την καμπάνια είπε: «Όλοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά δίνοντας αίμα.

Κάθε δωρεά μπορεί να ωφελήσει έως και τρία άτομα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και για μακροχρόνιες ιατρικές θεραπείες. Γι’ αυτό είμαι ενθουσιώδης που συνεργάζομαι με την Abbott για να ευαισθητοποιήσω τη σημασία της αιμοδοσίας και να ενθαρρύνω τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να γίνουν ισόβιοι αιμοδότες και να βοηθήσουν στη διάσωση ζωών».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!