Κριστιάνο: «Οι νεαροί παίκτες ντρέπονται να μου μιλήσουν - Δεν πρόκειται να αποσυρθώ από την Πορτογαλία»

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Intime

Κριστιάνο: «Οι νεαροί παίκτες ντρέπονται να μου μιλήσουν - Δεν πρόκειται να αποσυρθώ από την Πορτογαλία»

Κώστας Τόπας 11:11 - 03.09.2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλησε να διαβεβαιώσει γι' ακόμη μία φορά ότι δεν έχει σκοπό να αποσυρθεί από την εθνική Πορτογαλίας, μιλώντας παράλληλα και για το παράδειγμα που θέλει να δίνει σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται ξανά στη λίστα του Ρομπέρτο ​​Μαρτίνεθ, προπονητή της Πορτογαλίας, για το Nations League στο οποίο θα αντιμετωπίσει την Κροατία και τη Σκωτία. Ο 39χρονος αστέρας της Αλ Νασρ ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου στην οποία ρωτήθηκε για το μέλλον του στην εθνική ομάδα, αφού μετά το Euro φαινόταν ότι αυτή θα μπορούσε να ήταν η τελευταία του μεγάλη διοργάνωση με την Πορτογαλία.

Οπως επίσης, είχε ανακοινωθεί κι αλλαγή προσώπων από τον Μαρτίνεθ. Ωστόσο, ο 39χρονος μεσοεπιθετικός από τη Μαδέρα απέρριψε την ιδέα ότι επρόκειτο να σταματήσει να παίζει με την εθνική ομάδα: «Δεν μου περνάει καν από το μυαλό».

Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι αυτή η ιδέα ήταν μόνο από τα Μέσα ενημέρωσε και ότι όταν προήλθε από αυτόν: «Μου έδωσε περισσότερο κίνητρο να συνεχίσω, αν είμαι ειλικρινής». Και προχώρησε παραπέρα, γιατί η σκέψη του δεν είναι να έχει δευτερεύοντα ρόλο: «Πάντα πιστεύω ότι είμαι βασικός. Πάντα θα σέβομαι τις αποφάσεις των προπονητών ή του εκλέκτορα, αλλά πάντα πιστεύω ότι θα είμαι στην ενδεκάδα».

Και, παρά το γεγονός ότι έχει πάει στην Αραβία, οι αριθμοί του στο πρωτάθλημα και η στάση του δείχνουν ότι νιώθει ανταγωνιστικός. «Απλώς νιώθω έτσι. Τη στιγμή που νιώσω ότι δεν μπορώ να ανταγωνιστώ στο επίπεδο των άλλων, θα είμαι ο πρώτος που θα αναλάβει».

Αν και υποθέτει ότι είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία, έχει κάποια ευθύνη με τα νεότερα μέλη της ομάδας. Οπως άλλωστε ο ίδιος τόνισε κι έδωσε ένα παράδειγμα με τον νεαρό Τζιοβάνι Κουέντα (17 ετών), ο οποίος είναι 22 χρόνια νεότερος από τον Κριστιάνο.

«Ανέβαινα στο δωμάτιό μου και έπεσα πάνω στον νεαρό. Πήγα να του μιλήσω και ήταν κάπως αμήχανος. Υπάρχουν νέοι που ντρέπονται. Δεν θα πω ότι είμαι σαν πατέρας, αλλά σαν μεγαλύτερος αδερφός. Πρέπει να πιστεύουν ότι ήμουν κι εγώ στην κατάστασή τους. Ο ρόλος μου θα είναι πάντα να βοηθάω τους νέους».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!