Πόσα χρήματα μπορεί να κερδίσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο από το Youtube

Πόσα χρήματα μπορεί να κερδίσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο από το Youtube

Sportal newsroom 22:45 - 21.08.2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να γίνει content creator, λανσάροντας το ολοκαίνουριο αποκλειστικό του κανάλι στο YouTube και τα χρήματα που μπορεί να βγάλει μέσα από αυτό προκαλούν ζάλη.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βαδίζει προς τα 40 του χρόνια και έχει καταλάβει ότι σιγά σιγά πρέπει να συμφιλιωθεί με την ιδέα πως θα αποχωρήσει από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Μοιάζει πολύ δύσκολο αυτό για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ, που έχει αποδείξει ότι η μπάλα είναι η μεγάλη του αγάπη, αλλά φαίνεται ότι αρχίζει να το αποδέχεται.

Γι' αυτό και κάνει διάφορες κινήσεις μακριά από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Η πιο πρόσφατη από αυτές μάλιστα προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς. Ο «CR7» φαίνεται πως θέλει να γίνει content creator, καθώς την Τετάρτη (21/08) λάνσαρε το ολοκαίνουριο αποκλειστικό του κανάλι στο YouTube.

Όπως ξεκαθάρισε, σε αυτό θα προβάλλει πιο ανάλαφρες στιγμές της ζωής του σε σχέση με αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Ο Κριστιάνο ανακοίνωσε επίσημα τη δημιουργία του καναλιού του στο Youtube, καλώντας τους fans τους να τον ακολουθήσουν σε αυτό το ταξίδι. 

Σύμφωνα με το ESPN, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ κατέρριψε ρεκόρ για το κανάλι που έφτασε πιο γρήγορα τους ένα εκατομμύριο συνδρομητές (σε μισή ώρα!). Αυτή τη στιγμή έχει φτάσει τους 3,6 εκατομμύρια συνδρομητές μετά από λιγότερο από τέσσερις ώρες ύπαρξης, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως ο «CR7» είναι ο πιο διάσημος αθλητής στον κόσμο.

Οι διάσημοι YouTubers είναι γνωστό ότι έχουν πολύ καλά έσοδα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο πλέον θα ανήκει (και) σε αυτή την κατηγορία. Πόσα χρήματα μπορεί να βάλει στις τσέπες του όμως; Σύμφωνα με το Thinkific, οι content creators μπορούν να κερδίσουν περίπου 2$ – 12$ ανά 1.000 προβολές ή περίπου 0,002$ – 0,012$ ανά προβολή στο YouTube.

Οι διαφημιστές πληρώνουν μια καθορισμένη τιμή στο YouTube για κάθε 1.000 προβολές που λαμβάνουν οι διαφημίσεις τους στα βίντεο των δημιουργών. Το YouTube διατηρεί το 45% των εσόδων από διαφημίσεις και οι δημιουργοί λαμβάνουν το υπόλοιπο 55% από την πλατφόρμα.

Αυτή τη στιγμή τα 11 βίντεο του Ρονάλντο έχουν πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές, που σημαίνει ότι ο Πορτογάλος σούπερ σταρ θα έχει ήδη βγάλει ένα αρκετά σημαντικό χρηματικό ποσό μέσω των διαφημίσεων στο YouTube. Για παράδειγμα ο MrBeast που είναι ο πιο γνωστός Youtuber και συγκεντρώνει πάνω από 400 εκατομμύρια προβολές στα βίντεο του βγάζει περίπου 4 εκατ. δολάρια στον μήνα από τις διαφημίσεις του Youtube.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!