Το αστρονομικό ποσό που κοστίζει η πρόσληψη του Κριστιάνο Ρονάλντο για μία ημέρα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας - Φωτ. IMAGO

Το αστρονομικό ποσό που κοστίζει η πρόσληψη του Κριστιάνο Ρονάλντο για μία ημέρα

Κώστας Τόπας 09:53 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 23.10.2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας από τους πιο εμπορικούς αθλητές και οι υπηρεσίες του είναι μάλλον πολύ ακριβές.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία τον Δεκέμβριο του 2022 για λογαριασμό της Αλ Νασρ και έχει κερδίσει περίπου 340 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο πέντε φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας κερδίζει χρήματα μέσω διαφόρων άλλων μέσων, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών και επιχειρήσεων - καθώς και με την πρόσφατη επιτυχημένη κυκλοφορία ενός καναλιού YouTube «UR».

Στο Instagram, υποστηρίζεται ότι ο Ρονάλντο κερδίζει περίπου 1,9 εκατομμύρια ευρώ, ανά χορηγούμενη ανάρτηση. Αλλά πριν από μερικά χρόνια, το βιβλίο «Football Leaks» που κυκλοφόρησε από τους δημοσιογράφους του Der Spiegel, Ράφαελ Μπούσμαν και Μίκαελ Βούλζνιγκερ, αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το πόσο κοστίζει η πρόσληψη του Ρονάλντο για μια μέρα.

Με το ανάποδο ψαλίδι, ο Οσίμεν «άγγιξε» το ιστορικό ρεκόρ του Κριστιάνο
REST OF THE WORLD

11:57 - 21.10.2024

Με το ανάποδο ψαλίδι, ο Οσίμεν «άγγιξε» το ιστορικό ρεκόρ του Κριστιάνο

Ο Βίκτορ Οσίμεν πέτυχε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς με τη Γαλατασαράι, καθώς απογειώθηκε στα 2,38 μέτρα για να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι και με αυτόν τον τρόπο πλησίασε το ιστορικό ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο

Το βιβλίο αποκάλυψε ότι η Mobily, μια επιχείρηση τηλεπικοινωνιών της Σαουδικής Αραβίας, έκανε μια εμπορική συμφωνία με την ιρλανδική εταιρεία δικαιωμάτων εικόνας του Κριστιάνο Ρονάλντο, Multisports & Image Management. Το συμβόλαιο όριζε ότι η εταιρεία θα «έτρωγε» τεσσερισήμισι ώρες από τον χρόνο του Πορτογάλου, που περιελάμβανε μια φωτογράφηση, πέντε υπογεγραμμένες φανέλες του με την εθνική Πορτογαλίας και μερικές αναρτήσεις στα social media του.

Για όλα τα παραπάνω, ο Ρονάλντο και οι εκπρόσωποί του χρέωναν στην εταιρεία σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ. Στο κανάλι του στο YouTube, ο Ρονάλντο έχει πλέον 65 εκατομμύρια συνδρομητές αφού έσπασε κάθε λογής ρεκόρ στην κυκλοφορία του.

Σε 61 βίντεο, έχει συγκεντρώσει μισό δισεκατομμύριο προβολές και τα κέρδη του έως τώρα από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι τεράστια.

Για την ιστορία, ο Ρονάλντο έχει συμβόλαιο με την Αλ Νασρ μέχρι το 2025 και έχει σκοράρει εννέα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν.