20 χρόνια και 891 CR7 γκολ μετά: Η σύνδεση Σαν Μαρίνο - Ρονάλντο που φανερώνει το μεγαλείο του Πορτογάλου

Κριστιάνο Ρονάλντο - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

20 χρόνια και 891 CR7 γκολ μετά: Η σύνδεση Σαν Μαρίνο - Ρονάλντο που φανερώνει το μεγαλείο του Πορτογάλου

Νεφέλη Μπισμπίκη 23:43 - 06.09.2024

Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, αλλά για πραγματικά γεγονότα. Όταν το Σαν Μαρίνο είχε κερδίσει το 2004 το Λίχτενσταϊν, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε στην καριέρα του εννέα γκολ. Είκοσι χρόνια μετά, ο Ρονάλντο έχει συνολικά 900 γκολ την ίδια μέρα που το Σαν Μαρίνο πετυχαίνει τη δεύτερη νίκη του.

Το εξής μοναδικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης. Το Σαν Μαρίνο κέρδισε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι απέναντι στο Λίχτενσταϊν μετά από είκοσι χρόνια, την ίδια ώρα, όταν ο Πορτογάλος σταρ πέτυχε κόντρα στην Κροατία ένα απίστευτο ρεκόρ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έδειξε πως δεν έχει όρια και τα ρεκόρ υπάρχουν για να τα ξεπερνάει. Έτσι και έγινε, αφού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για 900η φορά, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Πως όμως αυτό το μικρό κρατίδιο στη μέση της Ιταλίας, κατάφερε να κλέψει λίγη από την λάμψη του Ρονάλντο; Η απάντηση βρίσκεται σε έναν συσχετισμό, ο οποίος προκαλεί τεράστια εντύπωση. Ήταν 28 Απριλίου του 2004, όταν το Σαν Μαρίνο επικράτησε πάλι του Λίχτενσταϊν με 1-0, την στιγμή που ο νεαρός τότε Ρονάλντο ο οποίος ήταν παίκτης της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, είχε στην καριέρα του συνολικά εννέα γκολ.

Μετά από 891 γκολ και 20 χρόνια, το ίδιο βράδυ ο 39χρονος Πορτογάλος πετυχαίνει το μεγαλύτερο ρεκόρ της καριέρας του και το Σαν Μαρίνο κερδίζει πάλι το Λίχτενσαϊν με 1-0, γράφοντας ιστορία. Στη διάρκεια αυτής της εικοσαετίας , αυτή η ομάδα σε 200 αγώνες είχε 194 ήττες, 10 ισοπαλίες και μία νίκη και αυτή σε φιλικό παιχνίδι.

Αμφιβολία για το ρεκόρ του Κριστιάνο: Πέτυχε το 900ο ή το 901 του γκολ κόντρα στην Κροατία;
NATIONS LEAGUE

11:17 - 06.09.2024

Αμφιβολία για το ρεκόρ του Κριστιάνο: Πέτυχε το 900ο ή το 901 του γκολ κόντρα στην Κροατία;

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία φτάνοντας τα 900 γκολ στην μυθική καριέρα του. Ωστόσο, υπάρχουν κι αυτοί που ισχυρίζονται ότι σήμερα ο Πορτογάλος μετράει 901 τέρματα.

Ο ο 19χρονος σκόρερ της αναμέτρησης, Νίκο Σενσόλι, δεν είχε γεννηθεί καν όταν η χώρα του είχε πετύχει την μοναδική της νίκη και τώρα δεν κατάφερε μόνο να την βοηθήσει να ανέβει από την τελευταία θέση στην κατάταξη της FIFA, αλλά και να γράψει ιστορία στο ποδόσφαιρο του Σαν Μαρίνο.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!