«Ο Κριστιάνο δεν αντέχει άλλο στη Σαουδική Αραβία και θέλει να φύγει από την Αλ Νασρ»

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Photo by Sam Bagnall - AMA/Getty Images/Ideal Images

«Ο Κριστιάνο δεν αντέχει άλλο στη Σαουδική Αραβία και θέλει να φύγει από την Αλ Νασρ»

Κώστας Τόπας 12:13 - 23.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:06 - 14.08.2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο φαίνεται πως θέλει να αποχωρήσει άμεσα από την Αλ Νασρ, παρά το γεγονός ότι έχει ακόμα συμβόλαιο για τις επόμενες δύο σεζόν με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν αντέχει άλλο και θέλει να φύγει από την Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της «Mundo Deportivο». Δεν έχουν περάσει ούτε πέντε μήνες από τότε που πήρε μεταγραφή στον σαουδαραβικό σύλλογο με συμβόλαιο για δυόμισι σεζόν και με ιστορικό συμβόλαιο 200 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε σεζόν και σήμερα ο Πορτογάλος παρουσιάζεται «φευγάτος».

Μετά το διαζύγιό του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Δεκέμβριο, ο Ρονάλντο είχε κάνει τα πάντα για να συνεχίσει την καριέρα του στη Γηραιά Ήπειρο πριν αποδεχτεί τη γιγάντια πρόταση του πετρελαϊκού κράτους. Παρά τα 13 γκολ σε 14 αγώνες και τους ασυναγώνιστους μισθούς, ο πέντε φορές νικητής της Χρυσή Μπάλας φέρεται να είναι δυσαρεστημένος στην Σαουδική Αραβία, ειδικά μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της Αλ Νασρ.

Εάν ο «CR7» αποφασίσει να φύγει το καλοκαίρι, θα πρέπει να αποζημιώσει τον σύλλογο για τα υπόλοιπα δύο χρόνια του συμβολαίου του, όπως ορίζεται στους Κανονισμούς για το Καταστατικό Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών της FIFA. Μια αποζημίωση που θα υπολογιστεί με βάση την εθνική νομοθεσία, τα χαρακτηριστικά του αθλήματος και άλλα αντικειμενικά κριτήρια. Εκτός από την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης, οι κανονισμοί θεσπίζουν αθλητικές κυρώσεις σε βάρος παίκτη που λύνει το συμβόλαιό του κατά τη διάρκεια της προστατευόμενης περιόδου.

Όπως και ο Πορτογάλος που με δεδομένη την ηλικία του αυτή τη στιγμή είναι 37 ετών, έχει δύο χρόνια ακόμα συμβόλαιο με την Αλ Νασρ, η κύρωση θα συνίσταται σε τετράμηνο αποκλεισμό ώστε να παίξει σε οποιονδήποτε επίσημο αγώνα. 

Οπως φαίνεται η απόφασή του να φύγει από τη Σαουδική Αραβία έχει ήδη ληφθεί, όπως αυτή της επιστροφής για να ζήσει στη Μαδρίτη, όπου πέρασε εννέα χρόνια με τη φανέλα της Ρεάλ (2009-2018). Αλλωστε σημαντικός ρόλος για την επιστροφή του στους «μερένχες» παίζει και η Χεορχίνα Ροντρίγκες, την οποία γνώρισε στην ισπανική πρωτεύουσα. Ο Ρονάλντο φαίνεται ότι νοσταλγεί τη ζωή στη Μαδρίτη και θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει, ακόμα και ως πρεσβευτής των «μερένχες».