Μπλεξίματα για τον Κριστιάνο: Φορολογική Υπηρεσία ερευνά όλες τις κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών του Πορτογάλου

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Printscreen

Μπλεξίματα για τον Κριστιάνο: Φορολογική Υπηρεσία ερευνά όλες τις κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών του Πορτογάλου

Sportal newsroom 10:31 - 03.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 14.08.2024

Μπλεξίματα φαίνεται πως έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο σχετικά με τις κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών που έχει στην κατοχή του.

Όλο και περισσότεροι ποδοσφαιριστές εκμεταλλεύονται τα κέρδη τους για να επενδύσουν σε άλλους τύπους επιχειρήσεων, με αυτόν τον τρόπο διατηρούν υγιείς τους λογαριασμούς τους όταν τελειώσουν την αθλητική τους καριέρα. Μιλώντας για επιχειρήσεις, το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο έρχεται γρήγορα στο μυαλό κάποιου.

Ο Πορτογάλος αστέρας έχει μετατρέψει την εικόνα του σε μια αυτοκρατορία εκατομμυριούχων και έχει επενδύσει σε διαφορετικές επιχειρήσεις, αλλά μία από αυτές θα μπορούσε να του φέρει προβλήματα. Ο «CR7» έχει αρκετές κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών της Insparya Medical Clinic που αυτή τη στιγμή διερευνώνται.

Η Φορολογική Υπηρεσία άνοιξε φάκελο για την έκδοση τιμολογίων χωρίς ΦΠΑ σε εκατοντάδες πελάτες μεταξύ 2019 και 2021, όπως ανέφερε η «El Confidencial». Από την επιχείρηση επισημαίνουν ότι η αλωπεκία «είναι ασθένεια» και ότι οι «ιατρικές υπηρεσίες διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας» απαλλάσσονται από τον φόρο, αν και το Υπουργείο Οικονομικών πιστεύει ότι αυτές οι μεταμοσχεύσεις γίνονται για «καθαρά αισθητικούς σκοπούς» και πρέπει να περιλαμβάνει ΦΠΑ 21%.

Η «El Confidencial» είχε πρόσβαση στον φάκελο που άνοιξε η Φορολογική Υπηρεσία για την εταιρεία του Κριστιάνο Ρονάλντο, της οποίας η Χεορχίνα Ροντρίγκες είναι διαχειρίστρια. Οι κλινικές του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού της Αλ Νασρ, απάντησαν ότι επρόκειτο να αφήσουν την υπόθεση στα χέρια των δικηγόρων τους, υποστηρίζοντας ότι έχουν συμμορφωθεί με «όλη την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τη φορολογία, την εργασία, την υγεία, τη ρυθμιστική και κάθε άλλης φύσης».

Από την πλευρά της, η εταιρεία του Κριστιάνο παρέδωσε μια έκθεση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη γνώμη ειδικού γιατρού ειδικευμένου στη δερματολογία, στην οποία υποστήριξαν ότι η αλωπεκία είναι ασθένεια και ότι απαιτούν «ιατρική θεραπεία» μεταμόσχευσης, για να δικαιολογήσουν ότι δεν χρεώνουν ΦΠΑ.

«Δεν αμφισβητείται ότι η θεραπεία της νόσου της αλωπεκίας οδηγεί σε αισθητική βελτίωση σε μεγάλο μέρος των ασθενών που υποβλήθηκαν στην εν λόγω θεραπεία, αλλά ο στόχος αυτής της θεραπείας δεν είναι μόνο αισθητικός, αλλά και ιατρικός, όπως η τοποθέτηση μια πρόσθεση σε ασθενή που έχει χάσει ένα άκρο», αναφέρει η έκθεση πραγματογνωμοσύνης.