Τα 13 «facts» που δεν γνώριζες για τον Κριστιάνο Ρονάλντο (vids)
i

Κριστιάνο Ρονάλντο/©Photo by Stringer/Anadolu Agency via Getty Images/Ideal Images

Τα 13 «facts» που δεν γνώριζες για τον Κριστιάνο Ρονάλντο (vids)

Κώστας Τόπας 11:00 - 10.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 20.08.2024

Γνωστός για τις ηγετικές του ικανότητες, τα γκολ του, τους τίτλους που έχει κατακτήσει, ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει και γράφει ιστορία με χρυσά γράμματα. Παρακάτω όμως είναι τα 13 «facts» που σίγουρα δεν γνωρίζεις για τον Πορτογάλο αστέρα της Αλ Νασρ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίζεται σήμερα ως επιθετικός για την Αλ-Νασρ και την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Γεννημένος στις 5 Φεβρουαρίου 1985, ο «CR7» ξεκίνησε την επαγγελματική του ποδοσφαιρική καριέρα με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Πορτογαλία πριν υπογράψει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2003. Πέρασε έξι επιτυχημένες σεζόν με τον σύλλογο πριν πάρει μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2009, όπου εκεί έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Το 2018 εντάχθηκε στη Γιουβέντους, με την οποία κέρδισε δύο τίτλους στη Serie A πριν επιστρέψει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2021.

Είχε επίσης μια επιτυχημένη διεθνή καριέρα, βοηθώντας την Πορτογαλία να κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2016 και να φτάσει στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018. Ο Ρονάλντο θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και έχει μεγάλους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Είναι γνωστός για τις εξαιρετικές του ικανότητες στην ντρίμπλα, την απίστευτη ταχύτητα και την εξαιρετική του ικανότητα στο σκοράρισμα.

Ποια είναι όμως τα 13 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο;

1. Πήρε το όνομά του από τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε το όνομά του από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν. Γεννήθηκε μόλις ένα μήνα μετά την ορκωμοσία του ηθοποιού που έγινε πολιτικός Ρίγκαν για τη δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο. Η μητέρα του είναι μεγάλη θαυμάστρια του 40ου προέδρου των ΗΠΑ.

2. Στην ίδια ομάδα με τον πατέρα του

Ο πατέρας του Κριστιάνο Ρονάλντο, Χοσέ Ντίνις Αβέιρο, ήταν ποδοσφαιριστής στο κλαμπ Αντορίνια όπου ο γιος του άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία οκτώ ετών. Ο «CR7» έδειξε γρήγορα το ταλέντο του και ανακαλύφθηκε σύντομα από την ακαδημία νέων της Σπόρτινγκ.

3. Η Ρεάλ Μαδρίτης έσπασε τα ταμεία για τον Ρονάλντο

Το 2009, ο Ρονάλντο μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 95 εκατομμυρίων ευρώ. Ενα ποσό το οποίο αποτέλεσε το παγκόσμιο ρεκόρ στην ιστορία των μεταγραφών. Πέρασε εννέα σεζόν με τον σύλλογο, όπου εδραίωσε την ιδιότητά του ως ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ρονάλντο κέρδισε τέσσερα βραβεία Χρυσής Μπάλας, τέσσερις τίτλους Champions League, δύο τίτλους La Liga και πολλούς άλλους τίτλους και βραβεία.

4. Ο καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών με την Πορτογαλία

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ (118 τέρματα) στην ιστορία της εθνικής Πορτογαλίας.

5. Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας

Εκτός από την επιτυχία του στο γήπεδο, ο Ρονάλντο είναι επίσης ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, με μια σειρά προϊόντων με την επωνυμία «CR7» που περιλαμβάνει ρούχα, υποδήματα και αρώματα. Έχει επίσης ένα ξενοδοχείο, ένα μουσείο και μια σειρά από εστιατόρια στη Μαδέρα της Πορτογαλίας.

6. Ένα μουσείο αφιερωμένο στον Ρονάλντο

Το «Museu CR7 »είναι ένα μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και την καριέρα του Πορτογάλου. Βρίσκεται στο Φουντσάλ της Μαδέρα της Πορτογαλίας και παρουσιάζει αναμνηστικά και αντικείμενα από την προσωπική και επαγγελματική ζωή του Ρονάλντο, συμπεριλαμβανομένης της παιδικής του ηλικίας, της φήμης του και των επιτευγμάτων του ως ποδοσφαιριστής. Το μουσείο προσφέρει στους επισκέπτες μια διαδραστική και καθηλωτική εμπειρία, συμπεριλαμβανομένων διαδραστικών παιχνιδιών και προσωπικών αντικειμένων του Ρονάλντο, όπως τα βραβεία του για τη Χρυσή Μπάλα και τις φανέλες της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας. Το Μουσείο CR7 είναι ένας φόρος τιμής σε έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

7. Ενας γαλαξίας που πήρε το όνομά του από τον Ρονάλντο

Το 2015, αστρονόμοι, με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Σομπράλ, αναγνώστη στην αστροφυσική στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, χρησιμοποίησαν το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) στο Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο, με τη βοήθεια του Παρατηρητηρίου WM Keck, του Subaru Telescope και του NASA/ESA Hubble. Το διαστημικό τηλεσκόπιο, έκανε την ανακάλυψη. Η ερευνητική ομάδα περιελάμβανε μέλη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, του Ρίβερσαϊντ, του Πανεπιστημίου της Γενεύης, του Πανεπιστημίου του Λέιντεν και του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας. Το όνομα του γαλαξία (Cosmos Redshift 7 Galaxy ή CR7 Galaxy) ήταν εμπνευσμένο από τον ίδιο τον Ρονάλντο.

8. Το αεροδρόμιο πήρε το όνομα του Ρονάλντο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μαδέρας, γνωστό και ως Διεθνές Αεροδρόμιο Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται στο πορτογαλικό νησί της Μαδέρα. Μετονομάστηκε το 2017 προς τιμήν του γεννημένου στη Μαδέρα Κριστιάνο Ρονάλντο. Το αεροδρόμιο λειτουργεί ως κόμβος για πολλές αεροπορικές εταιρείες, συνδέοντας τη Μαδέρα με προορισμούς σε όλη την Ευρώπη και τον Ατλαντικό.

9. Ο Drake αφιέρωσε στίχο στον Ρονάλντο

Το 2018, ο διάσημος Καναδός μουσικός Drake κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με το όνομα Scorpion. Σε αυτό το άλμπουμ, ένα τραγούδι με το όνομα Blue Tint αναφέρεται στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μια από τις γραμμές του τραγουδιού λέει, «Με τον τρόπο που το έφτιαξα, ζω όπως ο Ρονάλντο, αλλά δεν ήμουν ποτέ στη Μαδρίτη».

10. Ιδιοκτήτης 20 πολυτελών αυτοκινήτων!

Όπως πολλοί από τους συνομηλίκους του, ο Ρονάλντο λατρεύει τα αυτοκίνητα και στο γκαράζ του έχει μέχρι και 20 πολυτελή αμάξια, με τα πιο διάσημα να είναι μια Bugatti Chiron, μια Ferrari 599 GTO και μια Rolls-Royce Phantom.

11. Πρώτος αποδέκτης του βραβείου Πούσκας

Το βραβείο Πούσκας, που απονέμεται στο καλύτερο γκολ που σημειώθηκε σε ένα ημερολογιακό έτος, ξεκίνησε το 2009 και ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο πρώτος παραλήπτης του βραβείου. Το κέρδισε για το μακρινό του γκολ εναντίον της Πόρτο στο Champions League 2008/09 για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

12. Εγινε αντικείμενο σπουδών σε πανεπιστήμιο

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι επίσης αντικείμενο σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας Okanagan στον Καναδά. Οι φοιτητές κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν τη ζωή και την καριέρα του σούπερ σταρ ως μάθημα.

13. Γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο

Εκτός γηπέδου, ο Ρονάλντο είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο. Το 2015, ίδρυσε το Ίδρυμα «Κριστιάνο Ρονάλντο» για να βοηθήσει παιδιά που έχουν ανάγκη και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από άλλες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες.