Ο Κριστιάνο θα καταθέσει εναντίον της Γιουβέντους για να διεκδικήσει 28 εκατ. ευρώ
i

Κριστιάνο Ρονάλντο/©Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Ο Κριστιάνο θα καταθέσει εναντίον της Γιουβέντους για να διεκδικήσει 28 εκατ. ευρώ

Κώστας Τόπας 12:34 - 25.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:44 - 20.08.2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο περιμένει να ακούσει από την Εισαγγελία του Τορίνο αφού αποφάσισε να καταθέσει εναντίον της Γιουβέντους, στην έρευνα υπό την ονομασία Prisma που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι εισαγγελείς στην Ιταλία εξετάζουν προσεκτικά τα οικονομικά της Γιουβέντους τα τελευταία χρόνια, κατηγορώντας τους «μπιανκονέρι» για παραποίηση των κεφαλαιακών κερδών τους μέσω διογκωμένων αξιών μεταγραφών παικτών και παραπλάνηση του χρηματιστηρίου αφού συμφώνησαν κρυφά να πληρώσουν τους μισθούς των παικτών στα πρώτα στάδια της πανδημίας.

Όπως αναφέρει λεπτομερώς το tuttomercatoweb.com, μια σημαντική προσωπικότητα στην έρευνα είναι ο πρώην σταρ της Γιουβέντους, Κριστιάνο Ρονάλντο Ρονάλντο, ο οποίος πλέον αγωνίζεται με την Αλ Νασρ, στη Σαουδική Αραβία. Βρέθηκε ένα απόρρητο έγγραφο που δείχνει πως υπόσχεται να καταβληθούν οι ανεσταλμένοι μισθοί στον Πορτογάλο, με υπογραφή όμως του τότε αθλητικού διευθυντή, Φάμπιο Παρατίτσι και όχι του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος όμως δεν πληρώθηκε ποτέ τα 19 εκατομμύρια ευρώ που αναφέρονται σε αυτό το έγγραφο και σήμερα θέλει να ανακτήσει τα χρήματα. Γι' αυτό και είναι διατεθειμένος να καταθέσει κατά της Γιουβέντους στην έρευνα υπό την ονομασία Prisma και πλέον περιμένει την εισαγγελία του Τορίνο να επικοινωνήσει μαζί του.

Υπάρχει πιθανότητα η μαρτυρία του Κριστιάνο να κοινοποιηθεί μέσω δικαστικών επιστολών, επιτρέποντάς του να δώσει την εκδοχή του για τα γεγονότα από τη Σαουδική Αραβία και να αποφύγει να ταξιδέψει στην Ιταλία. Μάλιστα, ο 38χρονςο αστέρας απαιτεί πληρωμές ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ. Τα 19 που του οφείλονται, συν άλλα τόσα για νομικές αμοιβές και προμήθειες.

Από την πλευρά της, η Γιουβέντους τονίζει πως δεν ο Ρονάλντο δεν εργάζεται πλέον για την ιταλική ομάδα και από τη στιγμή που η συνεργασία τους δεν έληξε ένδοξα, έχει κάθε δικαίωμα να καταθέσει εναντίον τους.