Κρίστο Στόιτσκοφ: «Ο Παναθηναϊκός είχε εμφανιστεί με πάρα πολλά λεφτά»

Γιώργος Βαρδινογιάννης

i

Intime

Κρίστο Στόιτσκοφ: «Ο Παναθηναϊκός είχε εμφανιστεί με πάρα πολλά λεφτά»

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:45 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:45 - 14.08.2024

Ο παλαίμαχος Βούλγαρος επιθετικός δεν ξεχνά τα εκατομμύρια που πρόσφερε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης για να τον φέρει στον Παναθηναϊκό, καθώς και την άρνηση του καθεστώτος να τον αφήσει να φορέσει τα πράσινα.

Ο Κρίστο Στόιτσκοφ αποτέλεσε μία από τις ποδοσφαιρικές «καψούρες» του Γιώργου Βαρδινογιάννη. Ο «καπετάνιος» του Παναθηναϊκού προσπάθησε να φέρει τον σπουδαίο Βούλγαρο επιθετικό στην Ελλάδα, όμως δεν κατάφερε να πείσει το τότε κομμουνιστικό καθεστώς της Βουλγαρίας να επιτρέψει τη μεταγραφή.

Ασφαλώς, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα «what if?» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πως θα εξελισσόταν η καριέρα του Στόιτσκοφ με την πράσινη φανέλα, αφού η αξία του δεν τέθηκε ποτέ υπό αμφισβήτηση.

Όταν ο Βαρδινογιάννης έφερε στον Παναθηναϊκό τον ακριβότερο προπονητή του κόσμου και οι αντιδράσεις που έφτασαν μέχρι τη Βουλή
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:22 - 18.06.2023

Όταν ο Βαρδινογιάννης έφερε στον Παναθηναϊκό τον ακριβότερο προπονητή του κόσμου και οι αντιδράσεις που έφτασαν μέχρι τη Βουλή

Μπορεί ο Χέλμουτ Σενέκοβιτς να ήταν ο ένας από τους μόλις δύο προπονητές που πέρασαν και από τους τρεις πάγκους, αυτούς του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ωστόσο το στίγμα του στην Ελλάδα το άφησε για διαφορετικό λόγο.

Η ιστορία γράφτηκε διαφορετικά, με τον Στόιτσκοφ να εγκαθίσταται στη Βαρκελώνη. Ο Βούλγαρος καθιερώθηκε στη Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ, πήρε το παρατσούκλι «El Pistolero», χάρισε όμορφες στιγμές και πανηγύρισε τίτλους στο Καμπ Νόου.

Πάντως, η πρόταση του Γιώργου Βαρδινογιάννη στον Στόιτσκοφ ήταν τόσο μεγάλη, που ο Βούλγαρος δεν την έχει ξεχάσει. Την μνημονεύει σε κάθε συνέντευξη του, σαν μία απάντηση σε όσους αμφέβαλαν για την αλήθεια των ισχυρισμών του πρώην προέδρου του Τριφυλλιού.

Χάτζι: «Ο Βαρδινογιάννης προσπάθησε να με πάρει αλλά... - Ο Λουτσέσκου βαδίζει στο μονοπάτι του πατέρα του»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

23:01 - 28.03.2023

Χάτζι: «Ο Βαρδινογιάννης προσπάθησε να με πάρει αλλά... - Ο Λουτσέσκου βαδίζει στο μονοπάτι του πατέρα του»

Ο Γκιόργκι Χάτζι μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τον Ράζβαν Λουτσέσκου και τον πατέρα του, Μίρτσεα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, η οποία δεν έγινε ποτέ.

Ο Στόιτσκοφ μίλησε στην ισπανική ιστοσελίδα Relevo για την Μπαρτσελόνα και όταν η συζήτηση έφτασε στην άφιξη του στην Καταλονία, ο παλαίμαχος άσος θυμήθηκε πόσα χρήματα προσπάθησε να ξοδέψει για χάρη του ο Παναθηναϊκός… 

«Επέλεξα να πάω στη Μπαρτσελόνα. Εκείνη την περίοδο αγωνιζόμουν στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας και είχε προσφορές. Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε με πάρα πολλά λεφτά για να με αποκτήσει. Όμως εκείνη την εποχή ζούσα σε μία χώρα με πολλούς περιορισμούς και δεν μας επέτρεπαν να φύγουμε. 

Έπρεπε να συμπληρώσω το 28ο έτος της ηλικίας μου για να μπορέσω να παίξω στη Μάλτα, την Κύπρο, τη Σουηδία, σε χώρες με τις οποίες η Βουλγαρία είχε συνάψει συμφωνίες» επανέλαβε ο Στόιτσκοφ για την απόπειρα του Γιώργου Βαρδινογιάννη