Η υπερπροσπάθεια της Εθνικής δεν ήταν αρκετή - Ήττα από την Κροατία κι αποκλεισμός στα προκριματικά του Euro U21

Κροατία - Ελλάδα

i

© PrtScr

Η υπερπροσπάθεια της Εθνικής δεν ήταν αρκετή - Ήττα από την Κροατία κι αποκλεισμός στα προκριματικά του Euro U21

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 20:58 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:04 - 15.10.2024

Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε στην Κροατία (3-2) και δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα playoffs του Euro U21, παρά την υπερπροσπάθεια.

Η υπερπροσπάθεια της Εθνικής και η εκπληκτική «αντεπίθεση» στο φινάλε του πρώτου μέρους, δεν έφταναν για την Εθνική Ελπίδων!

Η επίσημη αγαπημένη κοντραρίστηκε εκτός έδρας με την Κροατία σε έναν «τελικό» για την 16η και τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro U21 και γνώρισε την ήττα με 3-2, με αποτέλεσμα να μην πάρει το εισιτήριο για τα playoffs του Euro U21, το οποίο θα διεξαχθεί στη Σλοβακία.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι του ματς, το πρώτο ημίχρονο ήταν απολαυστικό και τα είχε σχεδόν... όλα. Η επίσημη αγαπημένη απείλησε με ένα δυνατό σουτ του Μουζακίτη στο 7΄, όμως οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα.

Μεγαλειώδης κίνηση από Μπακασέτα – Μίλησε στους παίκτες των Ελπίδων πριν από τον «τελικό» με την Κροατία: «Μπορείτε να κερδίσετε οποιαδήποτε ομάδα» (vid)
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

18:33 - 15.10.2024

Μεγαλειώδης κίνηση από Μπακασέτα – Μίλησε στους παίκτες των Ελπίδων πριν από τον «τελικό» με την Κροατία: «Μπορείτε να κερδίσετε οποιαδήποτε ομάδα» (vid)

Ο Τάσος Μπακασέτας θέλησε να τονώσει το ηθικό των παικτών της Εθνικής Ελπίδων πριν τη σημαντική αναμέτρηση με τους Κροάτες.

Μόλις στο 16ο λεπτό, η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη έμεινε πίσω στο σκορ. Οι Κροάτες βγήκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση έπειτα από εκτέλεση κόρνερ της Ελλάδας, η μπάλα έφτασε στον Κατσαβέντα, οποίος μετά από μία προσποίηση από τα δεξιά βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση κι εκτέλεσε τον Μπαλωμένο για το 1-0. 

Στο 25΄ ο Κουρφαλίδης βρήκε τον χώρο που ήθελε και δοκίμασε το σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ ένα 10λεπτο αργότερα η «χρβάτσκα» διπλασίασε τα τέρματά της.

Ο Ιβάνοβιτς δοκίμασε το σουτ, το οποίο κόντραρε, με την μπάλα να καταλήγει στον Μπέλιο που με ένα δυνατό πλασέ με το αριστερό μέσα από την περιοχή σκόραρε, δίνοντας έτσι ένα πού σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του (2-0).

Όλα έδειχναν πως η Κροατία θα πάει στα αποδυτήρια με ένα μαξιλαράκι ασφαλείας, όμως οι γαλανόλευκοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Στο 45+3΄ κι έπειτα από μία καλοζυγισμένη σέντρα του Μουζακίτη από τα δεξιά, ο Κωστούλας βρήκε δίχτυα με μία κοντινή κεφαλιά (2-1), ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπακούλας εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Κουρφαλίδη και με ένα όμορφο πλασέ έφερε τα πάνω-κάτω, διαμορφώνοντας το 2-2 πριν την ανάπαυλα.

Με το καλημέρα στην επανάληψη, η επίσημη αγαπημένη έφτασε μία... ανάσα από την ολική ανατροπή. Ο Γιώργος Κούτσιας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ στο 48΄, με τον Τσάβλινα ωστόσο να δηλώνει «παρών» και να σώζει την ομάδα του.

Λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στη χαμένη ευκαιρία του Κούτσια, φτάνοντας κοντά στο γκολ. Ο Ιβάνοβιτς έκανε μία εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα αριστερά και πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, με το σουτ του να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Στο 62΄ οι γαλανόλευκοι δέχτηκαν ακόμη μία ευκαιρία, με τον Μπαλωμένο να σταματάει εντυπωσιακά το σουτ του Βίντοβιτς από κοντινή απόσταση. Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός ήταν εξίσου εξαιρετικός, με τις δύο ομάδες να δείχνουν τη διάθεση να βρουν το... νικητήριο γκολ. Στο 68΄ ο Κούτσιας και πάλι βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Κροάτες πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 76ο λεπτό, με τον Βούσκοβιτς να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα (3-2). Ο ίδιος έπειτα από μία εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι και με μία γυριστή κεφαλιά βρήκε δίχτυα.

Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη έδωσε μεγάλη μάχη, όμως στο τέλος δεν κατάφερε να πετύχει τον στόχο της, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρόκριση.

Κροατία: Τσάβλινα, Βάλινσιτς, Βούσκοβιτς, Πρπιτς (45'+1' Μπάρζιτς), Χργκοβιτς (46' Τσβιγιάνοβιτς), Μπέλτσαρ, Σόλτνο, Κατσαβέντα (64' Τσρνατς), Βίντοβιτς (64' Ζβόναρεκ), Ιβάνοβιτς (78' Πάβιτς), Μπέλιο

Ελλάδα: Μπαλωμένος, Αποστολόπουλος (78' Κίτσος), Κωστής, Κωνσταντόπουλος, Κουτσογούλας, Κουρφαλίδης (84' Μεταξάς), Μουζακίτης (55' Καλογερόπουλος), Μπακούλας (78' Τζίμας), Νιάρχος (55' Ζουγλής), Κούτσιας, Κωστούλας