Η Κροατία «λύγισε» τη Σκωτία με ανατροπή

Κροατία - Σκωτία

i

© Imago

Η Κροατία «λύγισε» τη Σκωτία με ανατροπή

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 21:46 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:46 - 12.10.2024

Η Σκωτία άνοιξε το σκορ κόντρα στην Κροατία, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη, με τον Μόντριτς και την παρέα του να ανατρέπουν την κατάσταση.

Με ανατροπή η Κροατία επικράτησε 2-1 της Σκωτίας στο «Μαξιμίρ» του Ζάγκρεμπ και παραμένει στη δεύτερη θέση, στην πρώτη κατηγορία του Nations League (Α΄ όμιλος). Οι Σκωτσέζοι προηγήθηκαν με τον Ράιαν Κρίστι στο 32΄, όμως «απάντησαν» για τους γηπεδούχους ο νεαρός Ιγκόρ Ματάνοβιτς στο 36΄ και ο Αντρέι Κράμαριτς στο 70΄ για να χαρίσουν τη νίκη στην ομάδα τους, στον 181ο αγώνα του Λούκα Μόντριτς με τη «Χρβάτσκα».

Οικογένεια Μπάλντοκ: «Ζητάμε το σεβασμό της ιδιωτικότητας από τα ελληνικά ΜΜΕ»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

20:09 - 12.10.2024

Οικογένεια Μπάλντοκ: «Ζητάμε το σεβασμό της ιδιωτικότητας από τα ελληνικά ΜΜΕ»

Νέα έκκληση, μέσω επιστολής στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ελλάδας και την ΕΣΗΕΑ, απηύθυνε η οικογένεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, ζητώντας διακριτικότητα και σεβασμό της ιδιωτικότητας του εκλιπόντος και των οικείων του.

Επίσης, σε αγώνα της τρίτης κατηγορίας (Γ΄ όμιλος) η Βουλγαρία έπεσε θύμα έκπληξης, παραχωρώντας «λευκή» ισοπαλία στο Λουξεμβούργο στο Πλόβντιβ. Αρχηγός της βουλγαρικής ομάδας ήταν ο Κίριλ Ντεσπόντοφ του ΠΑΟΚ, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης.

Ο Λούκα Μόντριτς αποκάλυψε τον διάδοχό του στην Κροατία

Ο Λούκα Μόντριτς αποθέωσε τον Μπατούρινα κατά τη διάρκεια της χθεσινής (11/10) συνέντευξης Τύπου, θεωρώντας πως θα είναι ο ηγέτης της Εθνικής Κροατίας τα επόμενα χρόνια.

«Ο (Μάρτιν) Μπατουρίνα είναι μεγάλο ταλέντο και πρέπει να προχωρήσει με τον δικό του τρόπο. Είναι στο χέρι του να δουλέψει, να μπει και να προπονηθεί. Πιστεύω ότι κάποτε θα είναι ο εκπρόσωπος της εθνικής ομάδας, όπως είμαι εγώ αυτά τα χρόνια. Έχει τεράστιες δυνατότητες και ταλέντο, αλλά τελικά όλα είναι στο χέρι του», ανέφερε αρχικά.

Μιλώντας για το κίνητρο που τον κρατάει να παίζει σε υψηλό επίπεδο, τόνισε ότι: «Καταρχάς από αγάπη για το ποδόσφαιρο και την Κροατία. Για μένα το να παίζω για την εθνική ομάδα είναι κάτι ξεχωριστό, με κρατά κίνητρο και με σπρώχνει μπροστά», ενώ για τον 41χρονο τερματοφύλακα της Σκωτίας Κρεγκ Γκόρντον, είπε πως «γνωρίζω τον Γκόρντον από παλιά, είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας. Χαίρομαι που δεν θα είμαι ο μεγαλύτερος στο γήπεδο».