Κρόος: «Καλωσορίζω τους μετανάστες στη Γερμανία, αλλά η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη»

Κρόος

i

© Imago

Κρόος: «Καλωσορίζω τους μετανάστες στη Γερμανία, αλλά η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη»

Δημήτρης Χούπης 15:28 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:38 - 10.07.2024

Ο Τόνι Κρόος μιλώντας σε ένα podcast σχολίασε ότι ναι μεν καλωσορίζει τους μετανάστες, αλλά τόνισε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να είχε χειριστεί την κατάσταση καλύτερα.

Ο Τόνι Κρόος πριν από δέκα χρόνια πήρε μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία συνέδεσε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Πλέον ο Γερμανός μέσος έχει αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο και κλήθηκε να σχολιάσει τη χώρα του πως ήταν πριν από δέκα χρόνια και τώρα.

Σε μία συνέντευξη που έκανε πριν από το παιχνίδι με την Ισπανία ο πρώην μέσος της Ρεάλ είχε μιλήσει για το μεταναστευτικό στη Γερμανία και αρχικά δήλωσε ότι καλωσορίζει τους μετανάστες. Ωστόσο στη συνέχεια σχολίασε πως η χώρα θα μπορούσε να είχε χειριστεί καλύτερη την όλη κατάσταση.

«Πιστεύω ότι ο έλεγχος σε ορισμένα θέματα έχει απλώς χαθεί λίγο με τα χρόνια και υπάρχει λόγος γι' αυτό», είπε στην αρχή. Έπειτα δήλωσε πως είναι ναι μεν σπουδαίο γεγονός ότι η Γερμανία υποδέχτηκε τους μετανάστες αλλά πρόσθεσε, «ήταν απλά πολύ ανεξέλεγκτο, το υποτιμήσαμε».

Ο Ντεσάν εκνευρίστηκε με ερώτηση δημοσιογράφου για το μέλλον του στη Γαλλία μετά τον αποκλεισμό από την Ισπανία
EURO 2024

11:53 - 10.07.2024

Ο Ντεσάν εκνευρίστηκε με ερώτηση δημοσιογράφου για το μέλλον του στη Γαλλία μετά τον αποκλεισμό από την Ισπανία

Ο Ντιντιέ Ντεσάν φαίνεται ότι δεν πήρε καλά τον αποκλεισμό από την Ισπανία, αφού εκνευρίστηκε με ερώτηση δημοσιογράφου για το μέλλον του στη Γαλλία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Γερμανία είναι μια σπουδαία χώρα, απολαμβάνουμε πραγματικά να είμαι εκεί, αλλά δεν είναι ακριβώς η Γερμανία που ήταν - όπως ήταν πριν από δέκα χρόνια».

Ο Lanz -ένας εκ των παρουσιαστών του podcast- ρώτησε τι έχει αλλάξει συγκεκριμένα, κι ο Κρόος απάντησε:

«Είναι ένα συναίσθημα... πώς να το εκφράσω καλύτερα χωρίς να χαρακτηριστώ...», διστάζει και τελικά το διατυπώνει χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα: «Αν συγκρίνω με την Ισπανία: έχω μια κόρη επτά ετών. Αν ήταν μεγαλύτερη και κάποιος με ρωτούσε αν θα άφηνα την 14χρονη κόρη μου να βγει στις 11 το βράδυ στην Ισπανία ή σε μια μεγάλη γερμανική πόλη, θα έλεγα Ισπανία αυτή τη στιγμή.

Παρατηρούμε, για παράδειγμα ότι ένα από τα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους είναι η μετανάστευση. Αυτή η χώρα καλωσορίζει τους ανθρώπους και το βρίσκω εντυπωσιακό απλώς ήταν πολύ ανεξέλεγκτο. Δεν καταφέραμε να διατηρήσουμε αυτή τη θεμελιωδώς πολύ θετική προσέγγιση ή σκέψη. Απλώς το υποτιμήσαμε».