Ξημέρωσε η πιο δύσκολη μέρα για την ΑΕΚ, αλλά κανείς δεν χάνει την πίστη του

Ξημέρωσε η πιο δύσκολη μέρα για την ΑΕΚ, αλλά κανείς δεν χάνει την πίστη του

Κώστας Τσίλης 12:42 - 16.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:20 - 29.05.2024

Για τον Αλμέιδα και τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ η επόμενη μέρα της ήττας στο Φάληρο στον "τελικό" για το πρωτάθλημα δεν είναι καθόλου εύκολη, όμως όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα μόνο στην τελευταία αγωνιστική

Έχει περάσει πολλές και δύσκολες στιγμές η ΑΕΚ στην φετινή σεζόν. Απρόσμενες απώλειες βαθμών, αποκλεισμός στο κύπελλο. Η πραγματικότητα είναι πως η σημερινή μέρα, είναι η πιο δύσκολη απ' όλες. Και δεν χρειάζεται επ' αυτού ιδιαίτερη ανάλυση. Έκανε πολύ κόπο η ΑΕΚ για να φτάσει να κρατάει το πρωτάθλημα στα δικά της χέρια, χωρίς όμως να καταφέρει να το αγκαλιάσει.

Ό,τι και αν γίνει, οι δυο χαμένοι «τελικοί» πρέπει να είναι οδηγός για την ΑΕΚ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:02 - 16.05.2024

Ό,τι και αν γίνει, οι δυο χαμένοι «τελικοί» πρέπει να είναι οδηγός για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είχε δυο ευκαιρίες σε Φάληρο και Τούμπα να κλειδώσει το πρωτάθλημα και έχασε και στις δυο, επομένως όσα έκανε ή δεν έκανε, όσα έγιναν ή δεν έγιναν, θα πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για την επόμενη σεζόν, είτε πάρει τον τίτλο, είτε όχι - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Παρόλα αυτά, ο Ματίας Αλμέιδα πάντα συνήθιζε να λέει ένα πράγμα και εντός των αποδυτηρίων και δημοσίως. "Εμείς θα παλεύουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό, του τελευταίου παιχνιδιού". Και αυτό ακριβώς επικρατεί μέσα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Αυτό είναι το μήνυμα. Ξέρει και ο Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές του, πως πλέον δεν αρκεί να κερδίσουν την Κυριακή στην Λαμία για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχει κανείς όμως, που να έχει χάσει την πίστη του. Δεν θα το άφηνε ποτέ ο Αλμέιδα να συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά δεν υπάρχει και τέτοιο κλίμα από τους παίκτες. Κάτι άλλωστε που φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε ο Έκι Πόνσε μετά την λήξη του παιχνιδιού στο Φάληρο. Στην ΑΕΚ κρατάνε την πίστη τους, ξέρουν πως θα έχουν την Κυριακή μια κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια και θα το παλέψουν και θα το κυνηγήσουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Προφανώς υπάρχει στεναχώρια. Πιθανότατα κάτι πολύ παραπάνω από στεναχώρια, που είναι δύσκολο να μπει σε λέξεις. Όμως όλοι μέσα στην ΑΕΚ, με πρώτο τον Αλμέιδα, έχουν πλήρη συνείδηση πως δεν είναι η στιγμή να επικρατήσει κανένα τέτοιο συναίσθημα. Είναι η στιγμή να παραμείνουν πιστοί στο δόγμα της μάχης μέχρι και το τελευταίο λεπτό, του τελευταίου 90άλεπτου. Αυτό έχει ζητήσει ο Αλμέιδα, αυτό βγαίνει και από τους ποδοσφαιριστές. Το "τίποτα δεν έχει τελειώσει", το λένε ακόμα και σήμερα, αλλά και θα το λένε μέχρι να σφυρίξει την Κυριακή ο διαιτητής την λήξη σε Νέα Φιλαδέλφεια και Κλεάνθης Βικελίδης.