Κυβερνητική παρέμβαση για τον Ζιντάν, που ζητεί εμμέσως την αντικατάσταση του προέδρου της ομοσπονδίας
i

Ζιντάν/©Twitter

Κυβερνητική παρέμβαση για τον Ζιντάν, που ζητεί εμμέσως την αντικατάσταση του προέδρου της ομοσπονδίας

Ανδρέας Σερεβέτας • 09:34 - 10.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:42 - 20.08.2024

Η υπουργός αθλητισμού καλεί την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ήταν θέμα χρόνου να παρέμβει η κυβέρνηση της Γαλλίας μετά τον σάλο που ξέσπασε εξαιτίας των δηλώσεων του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Νοέλ λε Γκραέ ζήτησε δημόσια συγγνώμη στον πρώην σούπερ σταρ των «τρικολόρ» αλλά η «πληγή» δεν έχει κλείσει. 

Πρώτος αντέδρασε ο Εμπαπέ και στη συνέχεια η Ρεάλ Μαδρίτης. Όμως η υπόθεση έφτασε ψηλότερα εντός της Γαλλίας. Προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στα κυβερνητικά στελέχη. Η γαλλίδα υπουργός αθλητισμού Amélie Oudéa-Castera, ζήτησε από την ομοσπονδία να αναλάβει τις ευθύνες της για τις δηλώσεις του προέδρου της. Είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου: «Είναι σημαντικό η εκτελεστική επιτροπή της FFF να αξιολογήσει καλά την κατάσταση, σε μια στιγμή προβληματισμού που σας καλώ να το κάνετε.»

Το πιο σημαντικό όμως είναι άλλο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, μπορεί η υπουργός να μην ζήτησε ευθέως την παραίτηση του Νοέλ λε Γκραέ αλλά διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν άνθρωποι εντός της επιτροπής που έχουν ήδη αποδείξει την αξία και το αίσθημα ευθύνης τους για να ηγηθούν της ομοσπονδίας. Με απλά λόγια η γαλλική κυβέρνηση άνοιξε την πόρτα την εξόδου στον πρόεδρο της ομοσπονδίας. Αναμένονται οι εξελίξεις.