Με απίθανη ανατροπή τα Χανιά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, άνετο μεσημέρι για την ΑΕΛ

Το Κύπελλο Ελλάδας

i

© Intime

Με απίθανη ανατροπή τα Χανιά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, άνετο μεσημέρι για την ΑΕΛ

Sportal newsroom 18:34 - 27.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:10 - 14.08.2024

Τα Χανιά πέτυχαν απίθανη ανατροπή εναντίον της Κοζάνης και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, εκεί που θα συναντήσουν τον ΟΦΗ. Την ίδια ώρα, η ΑΕΛ είχε άνετο απόγευμα κόντρα στον Τηλυκράτη και πήρε εύκολα το εισιτήριο της επόμενης φάσης.

Με αρκετά... σκαμπανεβάσματα ολοκληρώθηκε η 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία ολοκληρώθηκε με μυθική πρόκριση των Χανίων και ένα άνετο απόγευμα για την ΑΕΛ

Κοζάνη - Χανιά 1-2: Και τώρα ο ΟΦΗ

Ένα ασύλληπτο μεσημέρι ήταν αυτό για τα Χανιά, τα οποία πανηγύρισαν πρόκριση-έπος στην 5η φάση του Κυπέλλου, μετά την ανατροπή εναντίον της Κοζάνης. Στο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 24ο λεπτό χάρη στο αυτογκόλ του Μπράγκα. Είχαν προηγηθεί δύο δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι στην ίδια φάση, πριν έρθει τελικά το 1-0.

Όμως οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και στο 73ο λεπτό, ο Μπάτζιος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Ο άνθρωπος που λύτρωσε την ομάδα του ήταν ο Τσέλιος, ο οποίος και διαμόρφωσε το τελικό 1-2 στο 87. Επόμενο εμπόδιο των Χανίων μία ομάδα από την Κρήτη, με τον σύλλογο του Γιάννη Ταουσιάνη να αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ. 

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:

Κοζάνη: Καραγκιόζης, Πάνος, Κούφας, Ίτσιος, Κοροβέσης, Αναστασόπουλος, Νάτσος, Καλλέργης (68’ Τάτσης), Αποστολίδης (56’ Ελ Ιντρίσι), Γραμμένος (80’ Σιατραβάνης), Ποζατζίδης (68’ Κανούλας)

ΠΑΕ Χανιά: Καλογεράκης, Νίκολιτς (46’ Σερβιλάκης), Κατσούρι (71’ Μάναλης), Σέχου (46’ Μπάτζιος), Μαζουλουξής, Τσορνομάς, Τσέλιος, Εντγκαρ (46’ Λεμονής), Κόλα, Ελευθεριάδης (66’ Μούλερ), Βουό.

AEΛ - Τηλυκράτης 3-0: Άνετο μεσημέρι και 6η φάση απευθείας

Την ίδια ώρα, η ΑΕΛ είχε εύκολο πέρασμα εναντίον του Τηλυκράτη, του οποίου και επικράτησε με σκορ 3-0. Οι «βυσσινί» ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και μόλις στο 4ο λεπτό πήραν το προβάδισμα, χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Μιλτιάδης. Ένα τέταρτο αργότερα ήρθε το 2-0 με τον Πεντρόσο, ενώ τη χαριστική βολή έδωσε ο Μπούμας με αυτόγκολ στο 25ο λεπτό. Η Λάρισα με αυτή τη νίκη προκρίθηκε απευθείας στην 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μία ακόμα αναβολή στο Αιολικός - ΑΣΑ που οδηγείται στα δικαστήρια...

Τέλος, όσον αφορά τα «σκαμπανεβάσματα», η αναμέτρηση ανάμεσα σε Αιολικό και Αναγέννηση Καρδίτσας, για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αναβλήθηκε ξανά. Ειδικότερα, η ΑΣΑ ενημέρωσε την ΕΠΟ πως δεν μπορεί να ταξιδέψει στη Λέσβο, με πρόσχημα πως δεν μπορούσε να βρει εισιτήρια για τη Μυτιλήνη. Η γηπεδούχος παρατάχθηκε κανονικά στο γήπεδο, όπως και οι διαιτητές, με το φύλλο αγώνα να κλείνει εις βάρος της Αναγέννησης. Πλέον, η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες της ΕΠΟ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης φάσης:

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 5ης φάσης: