Πρόκριση για τη Νιγηρία του Εκόνγκ - Συντριβή για την Ακτή Ελεφαντοστου που ελπίζει ακόμα

Συνεχίζει η Νίγηρία στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής

i

© PrtScr

Πρόκριση για τη Νιγηρία του Εκόνγκ - Συντριβή για την Ακτή Ελεφαντοστου που ελπίζει ακόμα

Πάνος Κορομηλάς • 21:54 - 22.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:26 - 14.08.2024

Η Νιγηρία επικράτησε της Γουινέα - Μπισάου με 1-0 και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης, σε έναν ματς που δεν αγωνίστηκε ο Τροστ Εκόνγκ λόγω τραυματισμού. Συντριβή για την Ακτή Ελεφαντοστού που ήταν αγνώριστη και τώρα περιμένει.

Ολοκληρώθηκε η δράση στον πρώτο όμιλο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με την Νιγηρία του Τροστ- Εκόγνκ να επικρατεί με 1-0 της Γουινέα - Μπισάου. Οι Νιγηριανοί πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στον όμιλο και εξασφάλισαν την παρουσία τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Ο στόπερ του ΠΑΟΚ δεν αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση λόγω τραυματισμού που αποκόμισε στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ αναμένονται οι εξετάσεις του για να διαπιστωθεί αν θα συμμετάσχει στα επόμενα παιχνίδια. 

Η Γουινέα Μπισάου το πάλεψε αρκετά και έβαλε δύσκολα στη Νιγηρία, η οποία όμως προηγήθηκε χάρη σε ένα αυτογκόλ του Σαγκαντέ στο 36ο λεπτό. Οσίμεν και Άινα πέτυχαν δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος, τα οποία  ακυρώθηκαν ύστερα από την παρέμβαση του VAR.

Με τη νίκη αυτή, η Νιγηρία προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, πίσω από την Ισημερινή Γουινέα. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση στη διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (27/01) με τον αντίπαλο να παραμένει προς το παρόν άγνωστος. 

Η Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά, το Καμερούν του Άρολντ Μουκουντί και η Σενεγάλη δίνουν μάχη στον τρίτο όμιλο και η ομάδα που θα τερματίσει στη δεύτερη θέση θα διασταυρωθεί με τη Νιγηρία.

Στο άλλο ματς του ομίλου , η Ισημερινή Γουινέα ήταν καταιγιστική απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, τη συνέτριψε με 4-0 και «τσέκαρε» επίσης το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αντίθετα, η διοργανώτρια τερμάτισε στην τρίτη θέση του γκρουπ και περιμένει να δει αν θα είναι στις τέσσερις καλύτερες τρίτες όλων των ομίλων, για να μην αποχαιρετήσει πρόωρα τη διοργάνωση.