Σοβαρά επεισόδια σε αυτοκινητόδρομο μεταξύ οπαδών της Αταλάντα και της Γιουβέντους πριν τον τελικό Κυπέλλου

Σοβαρά επεισόδια σε αυτοκινητόδρομο μεταξύ οπαδών της Αταλάντα και της Γιουβέντους πριν τον τελικό Κυπέλλου

Γιώργος Σακελλαρίου 20:02 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:29 - 29.05.2024

Χούλιγκαν της Αταλάντα και της Γιουβέντους συγκρούστηκαν στον αυτοκινητόδρομο Α1 κοντά στη Φλωρεντία.

Επεισόδια ξανά στην Ιταλία.

Ομάδες οπαδών της Γιουβέντους και της Αταλάντα συναντήθηκαν και επιδόθηκαν σε μάχες με πέτρες και ρόπαλα στον αυτοκινητόδρομο Α1 στη Τοσκάνη.

Οι οπαδοί κατευθύνονταν στη Ρώμη, όπου είναι προγραμματισμένος ο αποψινός τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας.

Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή Arno Ovest στη Φλωρεντία, όπου σταμάτησε λεωφορείο με οπαδούς της Γιουβέντους. Τότε έφτασε ένα λεωφορείο με τους οπαδούς της Αταλάντα και οι οπαδοί άρχισαν τις ύβρεις χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κλιμάκωση.

Το άλλο επεισόδιο, όμως, ήταν πιο σοβαρό στον χώρο ανάπαυσης San Giovanni κοντά στο Αρέτσο. Οι οπαδοί των δύο ομάδων αντάλλαξαν πέτρες, καπνογόνα και ήρθαν σώμα με σώμα κρατώντας ρόπαλα. Οι αξιωματικοί του τμήματος του Ντίγκος επενέβησαν για να δώσουν ένα τέλος.

Συνολικά, στα επεισόδια συμμετείχαν περίπου εκατό άτομα. Στο δεύτερο επεισόδιο που σημειώθηκε στον San Giovanni Valdarno, τα αυτοκίνητα και τα μίνι βαν των οπαδών της Αταλάντα διασταυρώθηκαν με οπαδούς της Γιουβέντους που έρχονταν από το Μιλάνο σε έναν χώρο στάθμευσης.

Ακολούθησαν, όπως αναφέραμε μάχες σώμα με σώμα και ρίψεις αντικειμένων. Το επεισόδιο έληξε όταν έφτασε η αστυνομία.

Στη θέα του περιπολικού οι οπαδοί των δύο ομάδων τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας σημάδια των συμπλοκών όπως μπουκάλια και μεταλλικά αντικείμενα.

Στις συγκρούσεις συμμετείχαν και οπαδοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που συνδέονται με τους οπαδούς της Αταλάντα με αδελφοποίηση. Στην περιοχή εξυπηρέτησης του Άρνο, στην επαρχία της Φλωρεντίας, η παρουσία της αστυνομίας απέτρεψε την επαφή των δύο ομάδων οπαδών.