Σοκαριστική καταγγελία στην Κύπρο: «Πέντε ομάδες κάνουν ξέπλυμα "βρώμικου" χρήματος»
i

© Intime

Σοκαριστική καταγγελία στην Κύπρο: «Πέντε ομάδες κάνουν ξέπλυμα "βρώμικου" χρήματος»

Τζιοβάνι Ζάκαρη • 16:40 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:40 - 16.09.2024

Μία σοβαρή καταγγελία έκανε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στην Κύπρο, Ευθύμιος Ευθυμίου, λέγοντας πως πέντε ομάδες της χώρας κάνουν ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος.

Ανά καιρούς η Κύπρος αποτελεί θέμα συζήτησης στον επιχειρηματικό κόσμο, για off shore εταιρείες και οικονομικά σκάνδαλα. Ένα ακόμα, λοιπόν, είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα (16/9) και σε αυτό εμπλοκή είχε και ο χώρος του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στην Κύπρο, Ευθύμιος Ευθυμίου, αναφέρθηκε σε ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος. Ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε πως πέντε ομάδες από την πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία ποδοσφαίρου, είναι μπλεγμένες στο σκάνδαλο.

«Στην Επιτροπή έρχονται διάφορες πληροφορίες. Αυτές αξιολογούνται και λαμβάνονται οι ανάλογες αποφάσεις. Υπάρχουν πληροφορίες για πέντε σωματεία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Βρισκόμαστε στο πολύ πρώιμο στάδιο της αξιολόγησης.

Ο Κριστιάνο δεν δίστασε να αποκαλύψει τα δύο είδωλα του: Δεν είναι ούτε ο Πελέ ούτε ο Μαραντόνα
REST OF THE WORLD

15:39 - 13.09.2024

Ο Κριστιάνο δεν δίστασε να αποκαλύψει τα δύο είδωλα του: Δεν είναι ούτε ο Πελέ ούτε ο Μαραντόνα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει δύο είδωλα στο ποδόσφαιρο αλλά όπως ο ίδιος τόνισε χιουμοριστικά έχει κερδίσει περισσότερα βραβεία από τους δύο συγκεκριμένους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές.

Βρίσκουν διάφορους τρόπους για να φάνε. Για παράδειγμα στην αγοραπωλησία παιχτών. Υπάρχει καταγγελία ότι κατά την υπογραφή δηλώθηκε χαμηλότερο ποσό από αυτό που εισπράχθηκε. Τα υπόλοιπα πού πήγαν; Ξέρουμε ότι εκβιάζονται παίχτες για να υπογράψουν διπλά και τριπλά συμβόλαια. Για παράδειγμα ήρθε κοντά μας υπόθεση όπου εκβιάστηκε προπονητής να υπογράψει ότι έπιασε τα λεφτά του, ενώ δεν τα έπιασε. Και αυτό το περιστατικό αφορά ένα από αυτά τα πέντε σωματεία», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ευθυμίου.

Σοβαρά επεισόδια στην Κύπρο κι αναβολή στο τοπικό ντέρμπι της Λεμεσού - Η θέση της αστυνομίας και η απαγόρευση μετακινήσεων

Μια ακόμη «μαύρη» ημέρα για το κυπριακό ποδόσφαιρο, καθώς αναβλήθηκε το σημερινό ντέρμπι στη Λεμεσό, μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, λόγω επεισοδίων!

Τα επεισόδια έγιναν πριν από την έναρξη του ματς ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΛ και της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να περάσουν κάποιοι στο γήπεδο δίχως εισιτήριο. Αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει την αναβολή του παιχνιδιού.

Η αστυνομία προειδοποίησε πως έπρεπε να βγουν όλοι οι οπαδοί της ΑΕΛ εκτός γηπέδου για να περάσουν ξανά από έλεγχο. Μετά από την πάροδο περίπου μισής ώρας, η πλειονότητά τους αποχώρησε, ωστόσο μικρή μερίδα παρέμεινε στο γήπεδο.