Κυβέρνηση και Δήμος Αθηναίων «έδεσαν» τα λεφτά για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Κυβέρνηση και Δήμος Αθηναίων «έδεσαν» τα λεφτά για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

18:25 - 21.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:28 - 21.06.2024

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης σε συντονισμό με τον Δήμο Αθηναίων, εξασφάλισαν τα κεφάλαια για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Δούκας: «Δέσμευση προς το κόσμο του Τριφυλλιού».

Άλλη μία γραφειοκρατική πράξη διευθετήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Το κονδύλι των 115 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζεται για το έργο, έχει ενταχτεί επίσημα στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης για την περίοδο 2021-25.

Είναι μία τυπική διαδικασία, αφού τα χρήματα έχουν διασφαλιστεί από την Κυβέρνηση και τα πρώτα κεφάλαια θα εκταμιεθούν στο προσχές χρονικό διάστημα. Προς το παρόν, η κατασκευαστική κοινοπραξία καθαρίζει το οικόπεδο της Διπλής Ανάπλασης και απομακρύνει τα μπάζα, για να διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο.

Επιπλέον, η κοινοπραξία έχει δρομολογήσει την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας. Ούτως ώστε να μην χάσει χρόνο και τα συνεργεία της να εκκινήσουν την κατασκευή της ποδοσφαιρικής αρένας του Παναθηναϊκού.

Για τις εξελίξεις μίλησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας: «Το νέο, υπερσύγχρονο Γήπεδο του Παναθηναϊκού αποτελεί μία δέσμευση που έχουμε αναλάβει απέναντι στους χιλιάδες φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής του Βοτανικού που θα δουν την περιοχή τους να αναβαθμίζεται.

Η εξασφάλιση αυτής της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά την υποβολή της σχετικής πρότασης από τη Γενική Γραμματεία του Δήμου και με την τεχνική υποστήριξη της ΕΑΤΑ, ανοίγει τον δρόμο ώστε να ξεκινήσει το κυρίως έργο της κατασκευής του Γηπέδου και να προχωρήσει η υλοποίησή αυτού του μεγάλου έργου».