Ασταμάτητος Μπέλιγχαμ διατήρησε τη Ρεάλ στην κορυφή - Στο -2 η φοβερή Χιρόνα μετά το «διπλό» στο Κάντιθ

Ασταμάτητος Μπέλιγχαμ διατήρησε τη Ρεάλ στην κορυφή - Στο -2 η φοβερή Χιρόνα μετά το «διπλό» στο Κάντιθ

Ορέστης Καδδάς • 19:14 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:54 - 14.08.2024

Ένας φοβερός Μπέλιγχαμ διατήρησε τη Ρεάλ στην κορυφή της La Liga, όντας ο πρωταγωνιστής στη νίκη με 4-0 επί της Οσασούνα. Από κοντά και η εντυπωσιακή Χιρόνα που νίκησε την Κάντιθ με 1-0 εκτός έδρας.

Με τέτοιο Μπέλιγχαμ η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει τίποτα να φοβάται. Ο Άγγλος έφτασε τα 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις μετά τα δύο που πέτυχε απέναντι στην Οσασούνα για την 9η αγωνιστική της La Liga και η «Βασίλισσα» μετά το 4-0 ανέβηκε και πάλι στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Την αρχή την έκανε φυσικά ξανά ο Τζουντ Μπέλιγχαμ μόλις στο 9' έπειτα από όμορφη συνεργασία με τον με Καρβαχάλ. Οι δύο τους συνδικάστηκαν μέσα στην μεγάλη περιοχή της ομάδας από την Παμπλόνα με τον πρώην παίκτης της Ντόρτμουντ να κάνει το 1-0.

Το δεύτερο γκολ θα ερχόταν πάλι από τον ταλαντούχο Άγγλο στο 54'. Ο Βαλβέρδε έβγαλε ωραία πάσα στην πλάτης της άμυνας της Οσασούνα, περνώντας τη μπάλα στον 20χρόνο μέσο και αυτός την έστειλε στο κέντρο της εστίας για το 2-0.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο Βινίσιους Τζούνιορ και ο Χοσέλου. Αρχικά ο Βραζιλιάνος στο 65' έκανε το 3-0, περνώντας και τον τερματοφύλακα, ενώ στη συνέχεια ο Ισπανός διαμόρφωσε το τελικό 4-0, πέντε λεπτά αργότερα, έπειτα από ασίστ του Βίνι.

Η Χιρόνα έστω και προσωρινά βρέθηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το «διπλό» με 1-0 στην έδρα της Κάντιθ και έδωσε συνέχεια στο εξαιρετικό της ξεκίνημα. Μάλιστα αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη της ομάδας από την Καταλονία εκτός έδρας.

Το ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη Χιρόνα, αφού είδε την αντίπαλό της να μένει με 10 παίκτες από το δέκατο κιόλας λεπτό μετά την απευθείας αποβολή του Ντάργουιν Ματσίς, έπειτα από επικίνδυνη προβολή στον αντίπαλό του. Παρά την αριθμητική τους υπεροχή πάντως οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. 

Αυτό θα άλλαζε στο δεύτερο. Στο 59' ο Αλέις Γκαρσία, με ωραίο σουτ από το ημικύκλιο έπειτα από πάσα του Γιάν Κούτο, άφησε άγαλμα τον Λεντέσμα και πέτυχε το 1-0, που θα ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα. 

Απίστευτο: Η Ρεάλ απέλυσε προπονητή των Ακαδημίων επειδή ευχαρίστησε την Μπαρτσελόνα για τη βοήθεια που παρείχε στην καρκινοπαθή μητέρα του
LA LIGA

09:35 - 07.10.2023

Απίστευτο: Η Ρεάλ απέλυσε προπονητή των Ακαδημίων επειδή ευχαρίστησε την Μπαρτσελόνα για τη βοήθεια που παρείχε στην καρκινοπαθή μητέρα του

Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον προπονητή της Κ17, Άντρια Ντίαζ, μετά την απόφαση του ίδιου να στείλει μία ευχαριστήρια επιστολή στην Μπαρτσελόνα, η οποία τον βοήθησε σε μία δύσκολη στιγμή.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της La Liga:

Το πρόγραμμα της επόμενης (10ης) αγωνιστικής: