Η Χιρόνα «τρελαίνει» κόσμο στην Ισπανία: Μόνη στην κορυφή για πρώτη φορά στην ιστορία της

Χιρόνα

i

©GironaFC

Η Χιρόνα «τρελαίνει» κόσμο στην Ισπανία: Μόνη στην κορυφή για πρώτη φορά στην ιστορία της

Κώστας Τόπας 10:51 - 29.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 14.08.2024

Η Χιρόνα «τρελαίνει» κόσμο στην Ισπανία, ούσα στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης μετά από επτά αγωνιστικές, αφήνοντας πίσω της Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Η Χιρόνα συνεχίζει να γράφει ιστορία στο πρωτάθλημα της Ισπανίας, Την Τετάρτη (27/09) επικράτησε της Βιγιαρεάλ με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή. Αρχικά ισοφάρισε με τον Ντόβμπικ στο 56' να κάνει το 1-1 και λίγα λεπτά αργότερα πέτυχε το δεύτερο γκολ με τον Γκαρσία, κατακτώντας το πολυπόθητο τρίποντο.

Μετά από αυτή την ιστορική νίκη κόντρα στην αντίπαλη ομάδα του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League, η Χιρόνα «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης, έχοντας συγκεντρώσει 19 βαθμούς έπειτα από επτά αγωνιστικές.

Η Χιρόνα κάνει μεγάλη αίσθηση τη φετινή σεζόν και το λαμπρό της παιχνίδι την ανέβασε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, κάτι που πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μετά την ισοπαλία της πρώτης αγωνιστικής με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, οι Καταλανοί κέρδισαν τους επόμενους έξι αγώνες. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Μίσελ είναι η δεύτερη στην κατάταξη, Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία και θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (30/09)Έχει 19 βαθμούς , έναν περισσότερο από τη δεύτερη, τη Ρεάλ Μαδρίτης, που αντιμετωπίζει αυτό το Σάββατο στο Μοντιλίβι.

Με αυτόν τον τρόπο, η Χιρόνα γίνεται ο 41ος σύλλογος που θα πρώτος στην βαθμολογία για μια μέρα στην ισπανική πρώτη κατηγορία, σύμφωνα με το «COPE».

Οι απρόσμενες ομάδες που ήταν πρώτες

Εκτός από αυτούς που συνήθως καταλαμβάνουν αυτή την προνομιακή θέση, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν αρκετοί σύλλογοι που μπήκαν σε αυτή τη λίστα, κατακτώντας την ηγεσία για πρώτη φορά στην ιστορία τους και ενθουσιάζοντας τους οπαδούς τους με ένα τέτοιο γεγονός. 

  • Η Ράγιο Βαγιεκάνο το 1999 την 4η αγωνιστική, με 4/4.
  • Οσασούνα το 2003, για μία αγωνιστική.
  • Η Χετάφε το 2005, την 3η αγωνιστική. Εκείνη τη σεζόν ήταν επίσης την 6η και την 8η αγωνιστική.
  • Λεβάντι τον Οκτώβριο του 2011 για δύο αγωνιστικές. Την όγδοη και την ένατη
  • Εϊμπάρ το 2015 στη δεύτερη σεζόν της στην πρώτη κατηγορία
  • Η Βιγιαρεάλ το 2015 μετά από έξι αγωνιστικές.
  • Χιρόνα το 2023 την 7η αγωνιστική

Η Χιρόνα στην κορυφή, μόλις τέσσερις σεζόν στη La Liga

Στις 4 Ιουνίου 2017, μόλις πριν από 6 χρόνια, η Χιρόνα προβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ελίτ του ισπανικού ποδοσφαίρου. Έπαιξε τις σεζόν 2017-18 και 2018-19 στη La Liga αλλά στο τέλος της δεύτερης σεζόν επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία. Το 2021-22 πέτυχαν ξανά την άνοδο μέσω των play-off . Πέρυσι είχε μια εξαιρετική σεζόν και τερμάτισε στην 10η θέση της βαθμολογία. Τώρα, στον τέταρτο χρόνο της στη La Liga, απολαμβάνει τη μοναξιά στη κορυφή της βαθμολογίας.

Στην πραγματικότητα, η Χιρόνα καταλαμβάνει την 45η θέση στην ιστορική κατάταξη της Λίγκας με 121 αγώνες και 156 βαθμούς. Πίσω από πολυάριθμους συλλόγους που απέχουν πολύ από την πρώτη κατηγορία εδώ και πολλά χρόνια. Το εντυπωσιακότερο όλων είναι μόνο δύο ομάδες, εκτός από τη Χιρόνα, ήταν στην κορυφή της La Liga τα τελευταία χρόνια και δεν είναι μεταξύ των κορυφαίων 20 της ιστορικής κατάταξης. H Λεβάντε τη σεζόν 2011-12 και η Γρανάδα το 2019-20.