Η Μπέτις μπλόκαρε τη Σοσιεδάδ και την απομάκρυνε από το Champions League

Η Μπέτις μπλόκαρε τη Σοσιεδάδ και την απομάκρυνε από το Champions League

Ιάσονας Τσίλης 19:50 - 17.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:12 - 14.08.2024

Η Μπέτις έφυγε αήττητη από την έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Στο 0-0 και η Μαγιόρκα με την Αλμερία.

Η Μπέτις για τέταρτη σερί σεζόν έφυγε αήττητη από το Σαν Σεμπαστιάν, αφού πήρε τον βαθμό με το 0-0 απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της La Liga.

Οι Ανδαλουσιάνοι μετρούν μία νίκη και τρεις ισοπαλίες στην έδρα των Βάσκων τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Οι γηπεδούχοι μετά το 0-0 με την Ίντερ στα μέσα της εβδομάδας, που τους χάρισε την πρωτιά στον όμιλο του Champions League και την απευθείας πρόκριση στους «16», δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε δεύτερο σερί ματς, παρότι προέρχονταν από το επιβλητικό 3-0 επί της Βιγιαρεάλ στο «Κεράμικα».

Διατήρησαν μεν το αήττητο σε 5ο συνεχόμενο ματς (3-2-0), αλλά πέταξαν δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνουν για την τετράδα.

Αντίθετα, η Μπέτις μετά την «αυτοκτονία» της πριν από τρία 24ωρα απέναντι στη Ρέιντζερς και την εντός έδρας ήττα με 2-3 (προκρίθηκε στο ECL, ως τρίτη στον όμιλο), παραμένει αήττητη από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, συμπλήρωσε 12 παιχνίδια με 4 νίκες και 8 ισοπαλίες.

Νωρίτερα, η Μαγιόρκα έχασε πολλές ευκαιρίες στο «Μεντιτερανέος» απέναντι στην ουραγό Αλμερία, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τελικά οι γηπεδούχοι πήραν το βαθμό με το 0-0 να σφραγίζει τις τον αγώνα.

Χωρίς νίκη και με πέντε μόλις ισοπαλίες, οι τέσσερις εκ των οποίων στην έδρα της, παραμένει η Αλμερία μετά από 17 αγώνες στη La Liga και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα καταφέρει να βρίσκεται και την επόμενη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία.

Απέναντι στους νησιώτες, βέβαια, διατήρησε την καλή παράδοση που έχει στο σπίτι της, μετρώντας μόλις μία ήττα κι αυτή στη «Σεγκούντα» την περίοδο 2020/2021 (6-5-1 συνολικά).

Μετά τη νίκη επί της Σεβίλλης, το σημερινό αποτέλεσμα σαφώς και δε συνιστά επιτυχία για τη Μαγιόρκα, η οποία μετά από τρεις σερί εκτός έδρας ήττες απέσπασε ένα βαθμό.