«Κρέμασε» τη σφυρίχτρα του δακρυσμένος ο Ματέου Λαόθ (vid)

«Κρέμασε» τη σφυρίχτρα του δακρυσμένος ο Ματέου Λαόθ (vid)

Sportal newsroom 20:45 - 05.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:47 - 14.08.2024

Ο Ματέου Λαόθ έβαλε τέλος στην διαιτητική του καριέρα μετά από 287 παιχνίδια, ο οποίος έφυγε δακρυσμένος από το γήπεδο μετά τον τελευταίο του αγώνα.

Ο Ματέου Λαόθ είπε «αντίο» στο ποδόσφαιρο. Ο 46χρονος διαιτητής «κρέμασε» τη σφυρίχτρα του έπειτα από 287 παιχνίδια στη La Liga, έχοντας στο πιο ψηλό επίπεδο. Καθώς έχει σφυρίξει στις κορυφαίες διοργανώσεις, από το Champions League μέχρι το Μουντιάλ

Μάλιστα έχει κάνει και το πέρασμά του από την Ελλάδα, όταν ήταν ο «άρχοντας του αγώνα» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος του 2022 μεταξύ του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ

Ο Ισπανός ρέφερι λοιπόν σφύριξε το τελευταίο του παιχνίδι την Κυριακή (4/6) μεταξύ της Μαγιόρκα με τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Στο τέλος του αγώνα οι παίκτες των δύο ομάδων, του επεφύλασσαν pasillo, με τον ίδιο να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. 

Ο λόγος που ο Λαόθ έβαλε τέλος στην καριέρα του είναι η απόφαση της Τεχνικής Επιτροπής Διαιτητών να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του. Στην Ισπανία η διαιτησία είναι επαγγελματική, όντας μάλιστα και υψηλά αμειβόμενη δουλειά. Κάπως έτσι κάθε χρόνο υπογράφουν ένα μονοετές συμβόλαιο. 

Παρόλα αυτά μεταξύ του Λαόθ και των διοικούντων της επιτροπής υπήρχαν αρκετές διαφωνίες, οι οποίες οδήγησαν αυτή την απόφαση. Δεν ήταν η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συνέβη, αφού και το παρελθόν η επιτροπή είχε κάνει προσπάθειες να ωθήσει τον 46χρονο να συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα απ' ότι έπρεπε κανονικά.