Νίκη «ανάσα» για την Κάντιθ - Υποβιβάστηκε η Εσπανιόλ - Όλα ανοιχτά για την Ευρώπη

Πανηγυρισμοί παικτών Εσπανιόλ

i

©Photo by Alex Caparros/Getty Images

Νίκη «ανάσα» για την Κάντιθ - Υποβιβάστηκε η Εσπανιόλ - Όλα ανοιχτά για την Ευρώπη

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:00 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:58 - 14.08.2024

Μεγάλη σημασίας νίκη πέτυχε η Κάντιθ, η οποία επικράτησε με 1-0 κόντρα στην Θέλτα για την 37η αγωνιστική της La Liga. Όλα ανοιχτά για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Χάρη στο γκολ του Ρουμπέν Σομπρίνο η Κάντιθ πήρε μία μεγάλη βαθμολογική ανάσα κόντρα στη Θέλτα, καθώς οι «κίτρινοι» ανέβηκαν στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 41 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά η Θέλτα βρίσκεται μία θέση πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. 

Η Εσπανιόλ ήταν αγκαλία με την νίκη κόντρα στη Βαλένθια, αλλά το γκολ του Σαμουέλ Λίνο στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ήταν αυτό που επισημοποίησε και οριστικά τον υποβιβασμό των Καταλανών. 

Ο Βινίσιους συγκινήθηκε από το τρομερό κορεό που ετοίμασαν οι οπαδοί της Φλαμένγκο για να τον στηρίξουν (vids)
LA LIGA

13:43 - 28.05.2023

Ο Βινίσιους συγκινήθηκε από το τρομερό κορεό που ετοίμασαν οι οπαδοί της Φλαμένγκο για να τον στηρίξουν (vids)

Η Φλαμένγκο προχώρησε σε μία σπουδαία πρωτοβουλία και στάθηκε στο πλευρό του πρώην παίκτη της, Βινίσιους ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί ρατσιστικές επιθέσεις από οπαδούς στη La Liga.

Η Χετάφε επικράτησε κόντρα στην Οσασούνα με 2-1 και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή της στη πρώτη κατηγορία. Τα γκολ σημείωσαν για τους γηπεδούχους οι Λατάσα (39') και Μάτα (90'). Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο Άβιλα ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος που πέτυχε η ομάδα από την Πάμπλονα. 

Η Χιρόνα έχασε πολύτιμο έδαφος για την Ευρώπη, καθώς υπέστη την εντός έδρας ήττα από την Ρεάλ Μπέτις με 1-2. Η ομάδα του Μίτσελ πήρε το προβάδισμα στο ματς στο 36' με τον Γκουτιέρεζ. Στην επανάληψη οι Ανδαλουσιάνοι έκαναν την ανατροπή στο παιχνίδι με τα δύο προσωπικά γκολ του Μπόρχα Ιγκλέσιας. 

Γιατί η πιθανή επιστροφή του Μέσι στην Μπαρτσελόνα εξαρτάται από τη La Liga
LA LIGA

11:33 - 28.05.2023

Γιατί η πιθανή επιστροφή του Μέσι στην Μπαρτσελόνα εξαρτάται από τη La Liga

Το τέλος (;) της θητείας του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν πλησιάζει. Πρωταθλητής Γαλλίας για δεύτερη φορά με τους Παριζιάνους, ο Αργεντινός αστέρας δεν γνωρίζει ακόμα ποιος θα είναι ο επόμενος σύλλογος του. Η Μπαρτσελόνα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την επιστροφή του, ωστόσο η La Liga παραμένει ένα σοβαρό εμπόδιο.

Η Ράγιο Βαγιεκάνο παρέμεινε ζωντανή για ένα ευρωπαϊκό ειστήριο, καθώς νίκησε εντός έδρας την Βιγιαρεάλ με 2-1 και ανέβηκε στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 49 βαθμούς. Τα γκολ που χάρισαν την πολύτιμη νίκη στους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ντε Τομάς και Παλαθόν, ενώ το γκολ της τιμής για τους φιλοξενούμενους σημείωσε ο Λο Σέλσο. 

Η αδιάφορη βαθμολογικά Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε κόντρα στη Μαγιόρκα με 3-0, χάρη στα γκολ των Ανσού Φάτι (1', 24') και Γκάβι (78'). Το μόνο που κατάφεραν οι «κόκκινοι» ήταν να μείνουν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Ντιανγιέ αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα. 

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να επικρατήσει κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ με 2-1. Τα γκολ πέτυχαν για την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε ο Γκριεζμάν (37') και ο Μολίνα, (73')ενώ από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο Σόρλοθ πέτυχε το γκολ στο 88'. 

Η ουραγός Έλτσε κατάφερε να πάρει το τρίποντο εκτός έδρας κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο χάρη στο γκολ του πρώη παίκτη της ΑΕΚ Λούκας Μπογιέ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. 

Ρεάλ Βαγιαδολίδ και Αλμερία ήρθαν ισόπαλοι με 0-0. Η Βαγιαδολίδ δεν κατάφερε να πάρει έστω ένα βαθμό και παρέμεινε στην ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Αλμερία δεν έχει εξασαφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στη La Liga. 

Tags: