Πρώτη στην Ισπανία με πεντάρα η απίθανη Χιρόνα

Πρώτη στην Ισπανία με πεντάρα η απίθανη Χιρόνα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:54 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:16 - 14.08.2024

Η Χιρόνα διέλυσε 5-3 τη Μαγιόρκα και βρίσκεται στην κορυφή.

Η Χιρόνα συνεχίζει να εκπλήσσει.

Η ομάδα της Καταλονίας βρίσκεται στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος, έστω και προσωρινά, αφού διέλυσε την Μαγιόρκα με 5-3 για την 6η αγωνιστική της La Liga.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μόλις στο 4’ από το γκολ του Μουρικί, αλλά πραγματοποίησαν τρομερή αντείθεση και πέτυχαν τέσσερα γκολ μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους. Στο 26’ ο Λόπεζ ισοφάρισε, ο Ουκρανός Ντόβμπικ στο 33’ σημείωσε το 2-1 και στο 37’ ο Μαρτίν έκανε το 3-1. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 4-1, αφού στο 45’ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και ο Ερέρα.

Στο 57’ ο Σάβιο πέτυχε το 5-1 για τη Χιρόνα και οι νησιώτες απλά μείωσαν στο φινάλε. Στο 89’ ο Πρατς μείωσε σε 5-2 και ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 5-3.

Το βράδυ της Παρασκευής, με πρωταγωνιστή τον Ινιάκι Γουίλιαμς, η Αθλέτικ Μπιλμπάο πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη με 2-0 εκτός έδρας επί της Αλαβές. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε με αυτή τη νίκη ανέβηκε στην 4η θέση με 13 βαθμούς, ενώ από την πλευρά η Αλαβές παρέμεινε στη 14η θέση της κατάταξης με 6. 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στο ματς, με αποτέλεσμα με τη πρώτη τους τελική προσπάθεια να βρουν δίχτυα. Στο 18ο λεπτό ο Μικέλ Βέσγκα έδειξε μεγάλη διορατικότητα και έκανε τη πάσα στον Ινιάκι Γουίλιαμς, ο οποίος με μεγάλη ψυχραιμία μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Αθλέτικ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά της.

 Ο Ντάνι Βίβιαν εκμεταλλεύτηκε το κόρνερ μέσα στην περιοχή κι έκανε μια κεφαλιά κοντά από το σημείο του πέναλτι, όμως η προσπάθεια του κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Αντόνιο Σιβέιρα. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 1-0.

 Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια. Στο 64ο λεπτό ο Άλςξ Σόλα επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Ουνάι Σιμόν έκανε μία εντυπωσιακή απόκρουση. Πέντε λεπτά αργότερα η Αλαβές απείλησε με τον Κίκε Γκαρσία, όμως ο Σιμόν μπλόκαρε σταθερά. 

Ανανέωσε μέχρι το 2025 ο Τσάβι
LA LIGA

20:35 - 22.09.2023

Ανανέωσε μέχρι το 2025 ο Τσάβι

Επίσημη είναι η επέκταση του συμβολαίου του Τσάβι με τη Μπαρτσελόνα μέχρι το 2025, με τη δυνατότητα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.

Στο 73ο λεπτό ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να χάσουν μεγάλη ευκαιρία με τον Γουίλιαμς. Τρία λεπτά μετά η Αθλέτικ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, χάρη στο υπέροχο σουτ του Οιχάν Σανσέτ (ασίστ του Γουίλιαμς).

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής