H γκολάρα με τον Αστέρα Τρίπολης, το πέναλτι με τον πισινό και το κλεμμένο μπουκαλάκι νερό: Αυτές είναι οι πιο «Έρικ Λαμέλα» στιγμές

Ο Ερικ Λαμέλα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης

i

© Intime

H γκολάρα με τον Αστέρα Τρίπολης, το πέναλτι με τον πισινό και το κλεμμένο μπουκαλάκι νερό: Αυτές είναι οι πιο «Έρικ Λαμέλα» στιγμές

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:36 - 13.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:41 - 13.07.2024

Ο Έρικ Λαμέλα φημολογείται πως θα αποτελέσει ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, με τον ίδιο να προσφέρει κάποιες πιο viral στιγμές στην πλούσια του καριέρα.

Ο Έρικ Λαμέλα φαίνεται πως ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ, καθώς από την Αργεντινή αναφέρουν πως ο άλλοτε αστέρας της Τότεναμ και της Σεβίλλης έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο με την Ένωση. Ένας ποδοσφαιριστής που αν μη τι άλλο φέρει ένα αρκετά «βαρύ» βιογραφικό, αφού στην καριέρα του φόρεσε τις φανέλες των δύο προαναφερθέντων συλλόγων. Το πλούσιο του παλμαρέ περιλάμβανε και κάποιες viral στιγμές, με τον ίδιο να κατορθώνει κάμποσες φορές να γίνει trend στο Twitter.

H «γκολάρα» κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης

Τη σεζόν 2014-15 ο Αστέρας Τρίπολης ζούσε το ευρωπαϊκό του όνειρο, αφού η ομάδα του Στάικου Βεργέτη - τότε προπονητή - εξασφάλισε πρόκριση στους ομίλους του UEFA Europa Legue. Η πιο δύσκολη μάχη αποδείχθηκε εκείνη κόντρα στην Τότεναμ, η οποία και εν τέλει στην Αγγλία τον κατατρόπωσε. Με τρία γκολ του Κέιν και δύο του Λαμέλα, οι Αρκάδες ηττήθηκαν με το «βαρύ» 5-1.

Το ένα από τα τέρματα του αγώνα ήταν και εκείνο που «μάγεψε» παρευρισκόμενους και μη στο γήπεδο. Το σκορ ήταν στο 1-0 ήδη και στο 29ο λεπτό του αγώνα, ο Αργεντίνος βρισκόταν πάνω στη γραμμή της περιοχής. Εκεί υποδέχθηκε μία μπαλιά και με ραμπόνα σκόραρε ένα μαγευτικό γκολ, κάτι που έκανε τελικά ξανά με την Άρσεναλ λίγο καιρό αργότερα, κερδίζοντας το βραβείο Πούσκας.

Το πέναλτι με τον... πισινό που κέρδισε από τον Φαν Ντάικ

Στις αρχές του 2018 η Λίβερπουλ και η Τότεναμ ήταν σκληροί αντίπαλοι. Αμφότερες οι ομάδες ήταν εγκλωβισμένες σε μια μάχη για την πρόκριση στο Champions League και τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς η μονομαχία αυτή περιλάμβανε την αναμέτρηση του Άνφιλντ. Οι Σπερς πήγαιναν εκεί έχοντας δύο βαθμούς πίσω από τους οικοδεσπότες τους που βρίσκονταν στην τρίτη θέση.

Το ματς ήταν ροντέο και τη στιγμή που μπήκε ο Λαμέλα ως αλλαγή, το σκορ ήταν 2-1 υπερ των «ρεντς». Εκείνος λοιπόν αποδείχθηκε σωτήρας για την ομάδα του, αλλά και αιτία μίσους για τους αντιπάλους. Ειδικότερα, στις καθυστερήσεις, ο Αργεντίνος εξτρέμ χτύπησε με τον πισινό του στο πόδι του Φαν Ντάικ και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, με αποτέλεσμα η Τότεναμ να ισοφαρίσει στο 90+5'. Για την ιστορία, η ομάδα του τελικά τερμάτισε τρίτη εκείνη τη σεζόν και εκείνη του Κλοπ μία θέση κάτω.

Το νερό που «καβάτζωσε»

Λιγότερο εντυπωσιακή ιστορία από τις άλλες αλλά άξια αναφοράς ήταν η στιγμή που ο Έρικ Λαμέλα «έκλεψε» ένα μπουκαλάκι νερό. Όλα έγιναν στον εκτός έδρα αγώνα εναντίον της Μπέρνλι, τη χρονιά 2020 - 21.

Στο 89ο λεπτό, λοιπόν, Λαμέλα έκανε ένα τάκλιν στον Ντουάιτ Μακ Νιλ, προκειμένου να αποσοβήσει πιθανή επίθεση της αντιπάλους. Όμως το μαρκάρισμα ήταν πολύ σκληρό και χρειάστηκε η παρέμβαση των φυσιοθεραπευτών, οι οποίοι πήγαν προς τον δεύτερο για να του παράσχουν βοήθεια. Μέσα στην τσάντα τους είχαν και κάποια μπουκαλάκια νερό, με τον εξτρέμ να παίρνει ένα από αυτά δίχως να ρωτήσει.