Η ανώτερη Athens Kallithea έμεινε στο μηδέν με την αναιμική Λαμία

Η ανώτερη Athens Kallithea έμεινε στο μηδέν με την αναιμική Λαμία

Γιώργος Σακελλαρίου 19:54 - 14.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:22 - 14.09.2024

Η Athens Kallithea ήταν καλύτερη, είχε ορισμένες καλές στιγμές και δοκάρι με τον Βαλμπουενά, αλλά έμεινε στο 0-0 με την μέτρια Λαμία.

Η Λαμία προερχόταν από την ήττα εντός έδρας με τον Ολυμπιακό.

Η Athens Kallithea είχε προίκα την εκπληκτική εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό και πήγε στην πόλη της Φθιώτιδας για την πρώτη της νίκη.

Οι παίκτες του Μάσιμο Ντονάτι ήταν ανώτεροι, είχαν περισσότερες φάσεις και δοκάρι με τον Βαλμπουενά, αλλά έμειναν στο 0-0. Η Athens Kallithea, λοιπόν, έχει τρεις ισοπαλίες σε τέσσερα ματς, ενώ η Λαμία δεν κατάφερε να παίξει καλά και να πάρει τη νίκη κόντρα σε αντίπαλο με τους ίδιους στόχους.

Πιο επιθετική η Athens Kallithea

Η Λαμία μπορεί να έπαιζε εντός έδρας, αλλά η αθηναϊκή ομάδα έδειχνε περισσότερη διάθεση να παίξει επιθετικά. Στο 13’ είχε και την πρώτη καλή στιγμή, όταν αριστερό αδύναμο σουτ του Μουτίνιο από το όριο της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Κόστιτς.

Στο 18’ απείλησε με φάουλ από το ημικύκλιο η Λαμία, αλλά ο Μέκιτς εκτέλεσε χαμηλά και μπλόκαρε ο Μπαραγάν.

Στο 32’ ο Μανθάτης μπήκε από δεξιά, έκανε το δεξί σουτ και η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, αλλά ο διαιτητής έδειξε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό, αριστερό σουτ του Ουλντρίκις λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ήταν αδύναμο κι έφυγε ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σατσιάς πέρασε τον Φουρτάδο στο ματς και ο Ντονάτι τον Τζιάνθ και στο 59’ η Athens Kallithea άγγιξε το γκολ, ωστόσο, το δεξί σουτ του Ντεμέτριους αριστερά εντός περιοχής, απέκρουσε ο Κόστιτς στην αριστερή του γωνία. Στο 63’ αριστερό σουτ του Μουτίνιο από το όριο της μεγάλης περιοχής η μπάλα έφυγε 1-2 μέτρα από το αριστερό δοκάρι, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να έχουν περισσότερη ποιότητα στο παιχνίδι τους.

Οι δύο τεχνικοί επιχείρησαν με τις αλλαγές να φρεσκάρουν τις ομάδες τους και η πρώτη τελική στη συνέχεια ήταν για τη Λαμία, αλλά στο 72’ το φάουλ του Βλαχομήτρου με το αριστερό, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Δοκάρι ο Βαλμπουενά!

Στο 83’ η Athens Kallithea πλησίασε ξανά στο γκολ. Αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Τζιάνι, απέκρουσε ο Κόστιτς στην αριστερή γωνία και στη συνέχεια ο Βαλμπουενά γύρισε στον Ντεμέτριους, ο οποίος από τη μικρή περιοχή σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 85’ απάντησε η Λαμία. Κεφαλιά πάσα του Βλαχομήτρου, δεξί σουτ εντός περιοχής του Ενρίκεζ έφυγε ένα μέτρο άουτ.

Στο 86’ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι. Ο Βαλμπουενά, ο οποίος σκόραρε στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, εκτέλεσε με το δεξί από τα 20 μέτρα και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι!

Στο 93' είχε ευκαιρία η Λαμία, αλλά η κεφαλιά του Κορνέζου έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Λαμία (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Αντράντε, Κορνέζος, Νούνιες, Μέκιτς (69’ Δοϊρανλής), Γκουίντο (53’ Ουρτάδο), Βλαχομήτρος, Σάντμπεργκ (80’ Γκοτζαμανίδης), Μπίκοβ (69’ Ενρίκεζ), Ρινγκ (69’ Σαραμαντάς), Ραντόνια.

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγάν, Μανθάτης, Σοϊρι, Πασαλίδης, Μιρίν, Μοτόκ, Μερκάτι (70’ Ματίγια), Σαμπά, Μουτίνιο (70’ Βαλμπουενά), Ντεμέτριους (85’ Λουκίνας), Ουλντρίκις (58’ Τζιάνι).