ΟΦΗ για φίλημα στη Λαμία, «βύθισε» τους γηπεδούχους με τεσσάρα
i

ΟΦΗ / © Intime

ΟΦΗ για φίλημα στη Λαμία, «βύθισε» τους γηπεδούχους με τεσσάρα

Sportal newsroom 19:03 - 13.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 20.08.2024

Ο ΟΦΗ έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στη Λαμία (1-4) στην 22η αγωνιστική της Stoiximan Super League και «βύθισε» την ομάδα του Σάββα Παντελίδη.

Την ανοδική τροχιά στην οποία βρίσκεται επιβεβαίωσε ο ΟΦΗ. Η ομάδα της Κρήτης επιβλήθηκε με 4-1 της Λαμίας στην πόλη της Φθιώτιδας και έφτασε τους 23 βαθμούς στο πρωτάθλημα. 

Αντίθετα, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη υπέστη την τρίτη διαδοχική ήττα της και είναι στην τελευταία θέση με 12 βαθμούς. Η Λαμία, που δεν αγωνίστηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο εξαιτίας χιονόπτωσης, είναι σε δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή. 

Η ομάδα της Κρήτης μπήκε δυνατά στο ματς έχοντας την κατοχή. Ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό με τον Τοράλ. Η Λαμία προσπάθησε να βρει απάντησε κυρίως με στατικές λύσεις αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει με καλές προϋποθέσεις την εστία του Μανδά. 

Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη πίεζαν ασφυκτικά προκειμένου να ισοφαρίσουν πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, ο ΟΦΗ έκανε το 0-2 με τον Μπάκιτς στο 43ο λεπτό. Ο Μαυροβούνιος δέχθηκε απίθανη μπαλιά από τον Λάρσον και νίκησε τον Σαράνοφ από κοντά. 

Το δεύτερο γκολ «έκοψε τα πόδια» των παικτών της Λαμίας. Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να πιέζουν για να μειώσουν και να μπουν και πάλι στο ματς. Στο 61' ο Ντιουσέ έπιασε απίθανο σουτ εκτός περιοχής και σημείωσε το τρίτο γκολ του ΟΦΗ. 

Η ομάδα της Κρήτης είχε ευκαιρία και για τέταρτο γκολ με τον Σαράνοφ να κάνει σπουδαία διπλή επέμβαση στο 77ο λεπτό. Ο ΟΦΗ έκανε το 0-4 με τον Φελίπε στο 84' και η Λαμία σημείωσε το γκολ της τιμής με τον Τσιλούλη λίγο πριν το τέλος του ματς. 

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σιμόν (75’ Βασιλαντωνόπουλος), Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Πάβλοβετς (22’ λ.τρ. Τσιλούλης), Αμπαντά, Τζανδάρης(46’ Νούνιες), Σλίβκα, Ρόμανιτς (64’ Ασκόφσκι), Μαρτίνεθ, Βέργος (75’ Μανούσος).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Διαμαντής, Πασαλίδης, Βούρος, Μπαλογιάννης (60’ Θοράρινσον), Ντιουσέ, Μεγιάδο (68’ Περέα), Λάρσον, Μπάκιτς (76’ Φελίπε), Τοράλ (68’ Νέιρα), Γκρόνινγκ (60’ Μοσκέρα).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το γρήγορο γκολ του Τοράλ έδωσε «αέρα» στον ΟΦΗ που διπλασίασε τα τέρματά του στο 43ο λεπτό, τη στιγμή που η Λαμία πίεζε ασφυκτικά για την ισοφάριση. 

Ο MVP: Ο Ασάν Ντιουσέ ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε στην αναμέτρηση. Ο Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ σημείωσε ένα πολύ όμορφο γκολ στο 61ο λεπτό ενώ ήταν παντού στο γήπεδο. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Εντυπωσιακά εύστοχος ήταν ο ΟΦΗ στο ματς με τη Λαμία. Η ομάδα της Κρήτης είχε επτά προσπάθειες εντός εστίας, οι τέσσερις εκτός των οποίων έγιναν γκολ.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Σάββας Παντελίδης ξεκίνησε με 3-4-3 και τους Μαρτίνεθ, Βέργο και Ρόμανιτς τριάδα στην επίθεση. Παρόλα αυτά η Λαμία δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική στο ματς. Αντίθετα, ο Βάλντας Νταμπράουσκας δικαιώθηκε απόλυτα από τις επιλογές του ενώ πέτυχε γκολ και ο Φελίπε που μπήκε ως αλλαγή.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Την επόμενη αγωνιστική η Λαμία έχει δύσκολο έργο. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη αντιμετωπίζει στην έδρα της τον Ολυμπιακό. Ο ΟΦΗ κοντράρεται με τον Άρη.