Ο Ολυμπιακός είχε επίθεση... on fire και πέρασε με «τριάρα» από τη Λαμία

O Μαρτίνς και ο Ελ Κααμπί στο

Ο Ολυμπιακός είχε επίθεση... on fire και πέρασε με «τριάρα» από τη Λαμία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:20 - 31.08.2024 / Ανανεώθηκε: 21:44 - 31.08.2024

Έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Ζέλσον Μαρτίνς και Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στη Λαμία. Οι δύο τους φρόντισαν να «καθαρίσουν» στο ματς της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, χαρίζοντας το τρίποντο με σκορ 3-0. Ντεμπούτο για Κάρμο.

Την πρώτη του νίκη με ευρύ σκορ πανηγύρισε φέτος ο Ολυμπιακός και αυτό χάρη στους Ζέλσον Μαρτίνς και Αγιούμπ Ελ Κααμπί, που... έκαναν πάρτι κόντρα στη Λαμία. Χάρη στους δύο αυτούς παίκτες, οι Πειραιώτες εξασφάλισαν το τρίποντο στο ματς της 3ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, επικρατώντας με σκορ 3-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Με το «καλημέρα» οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά προκειμένου να βρουν ένα γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος. Ο έλεγχος στην κυκλοφορία ήταν πλήρης, παρόλα αυτά η οχύρωση των γηπεδούχων δεν του έδινε περιθώρια να βρει κενά. Όταν το έκανε βέβαια έχασε δύο καλές στιγμές με τον Βέλντε (6’) και τον Ζέλσον Μαρτίνς (16’,32’), των οποίων τα σουτ σταμάτησε εντυπωσιακά ο Κόστιτς.

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:34 - 29.08.2024

Σούπερ Λιγκ 2024-25 με σούπερ αποδόσεις για τα φαβορί του τίτλου!

Εν Ελλάδι υπάρχουν πέντε, λεγόμενες μεγάλες, ομάδες (μαζί με τον Αρη) αλλά τέσσερις διεκδικούν ετησίως τον τίτλο, ως είδαμε και πέρυσι, σε μια σεζόν… θρίλερ που ανέδειξε πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους Φθιωτούς ήρθε στο 31’, όμως ο Φουρτάδο από καλή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο δίχως στιγμές αλλά με τον ρυθμό να παραμένει γρήγορος. Τελικά γκολ ήρθε και ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Ο Τσικίνιο έβγαλε μπαλιά από το κέντρο, ο Γιαννούτσος δεν πήδηξε, ο Ελ Κααμπί το έκανε και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν λίγο στο ξεκίνημα. Η Λαμία θέλησε να βρει ένα γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι και πίεζε την «ερυθρόλευκη» άμυνα. Μάλιστα, ο Βλαχομήτρος στο 46' θα μπορούσε να είχε φέρει το ματς στα ίσα, αλλά ο Τζολάκης τον σταμάτησε εντυπωσιακά. Αφού... άντεξε στα πρώτα πέντε λεπτά, ο σύλλογος του Πειραιά άρχισε να βρίσκει ξανά τη συγκέντρωσή του.

Παρόλα αυτά, μεγάλη τελική δεν έβρισκε όπως συνέβαινε και με τον αντίπαλό του. Ωστόσο όταν ήρθε αυτή ήταν για να διαμορφωθεί το 2-0, το οποίο πέτυχε ο Ελ Κααμπί. Ο Ροντινέι έκανε φοβερή κούρσα, έβγαλε στην πλάτη της άμυνας την μπάλα και εκεί βρέθηκε ο Μαροκινός που την έστειλε στα δίχτυα (79').

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Δευτερόλεπτα αργότερα (81') γκολ πέτυχε και ο Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος - όπως και ο φορ των «ερυθρόλευκων» - ήταν πρωταγωνιστής στο ματς. Η κεφαλιά του Μασούρα έφτασε στον Ελ Κααμπί, εκείνος με τη μία έβγαλε δεξιά στον Πορτογάλο και ο τελευταίος με μία «οβίδα» έκανε το 0-3, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο ματς έκανε ντεμπούτο και ο Κάρμο, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Πιρόλα που τραυματίστηκε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός έμπαινε στο δεύτερο ημίχρονο λίγο πιο soft. Αυτό προσπάθησε να το εκμεταλλευτή η Λαμία, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι. Οι Πειραιώτες βρήκαν γρήγορα τη συγκέντρωσή τους και αυτό δεν τους κόστισε. Στο διάστημα που ακολούθησε το σκορ ήταν ρευστό παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Το 2-0 έφερε την απόλυτη ηρεμία και το 3-0 την πρώτη νίκη με μεγάλο σκορ για φέτος.

MVP:

Αν πρέπει ντε και καλά να το πάρει κάποιος αυτό το βραβείο τότε είναι ο Ελ Κααμπί. Πετυχαίνει το 1-0 σε ένα κρίσιμο σημείο (41'), με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα. Ο ίδιος σκοράρει και για το 2-0, «κλειδώνοντας» τη νίκη τη ομάδας του. Παρόλα αυτά, MVP μπορεί να χαρακτηριστεί και ο Ζέλσον Μαρτίνς που έχει βάλει γκολ και έχει χάσει τουλάχιστον δύο μεγάλες στιγμές για γκολ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Αυτή είναι η πρώτη φορά που σκοράρει ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί τη φετινή σεζόν, επιστρέφοντας στα γκολ μετά από δύο παιχνίδια που έμεινε «άσφαιρος». Η τελευταία φορά που ο Μαροκινός πέτυχε τέρμα σε επίσημο ματς ήταν η 29η Μαΐου, όταν και έκανε το 1-0 στον τελικό του Europa Conference League εναντίον της Φιορεντίνα.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Λαμία (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Κορνέζος, Γιαννούτσος, Αντράντε-Ρινγκ, Σαραμαντάς, Μέκιτς, Μπίκοφ, Λέο, Νούνιεζ, Φουρτάδο, Βλαχομήτρος

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Πιρόλα, Ορτέγκα, Στάμενιτς, Έσε, Μαρτίνς, Τσικίνιο, Βέλντε, Ελ Κααμπί

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: