O Γιαμάλ στα χνάρια των Μέσι και Μπέλιγχαμ με την νέα του συμφωνία στην Adidas
i

©imago

O Γιαμάλ στα χνάρια των Μέσι και Μπέλιγχαμ με την νέα του συμφωνία στην Adidas

Νεφέλη Μπισμπίκη 12:18 - 08.10.2024

Το αστέρι της Μπαρτσελόνα, Λαμίν Γιαμάλ, φαίνεται πως ακολουθεί τα βήματα του θρύλου των «μπλαουγκράνα», Λιονέλ Μέσι, αλλά και του επίσης σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Τζουντ Μπέλιγχαμ. Δεν πρόκειται όμως αυτή τη φορά για κάποια επίδοση στο γήπεδο, αλλά για μία μεγάλη συμφωνία με γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών.

Δεν υπάρχει νέο ταλέντο που να μην το έχουν «μυριστεί» οι εταιρίες αθλητικών ειδών, με τον Λαμίν Γιαμάλ να είναι ένας από αυτούς που έχει υπογράψει με την Adidas, εδώ και αρκετό καιρό και τώρα ήρθε η ώρα να βάλει την δική του υπογραφή σε ρούχα, αλλά και σειρά παπουτσιών.

Επειδή όλα πλέον είναι θέμα μάρκετινγκ, ο Λαμίν Γιαμάλ πρόκειται να γίνει θρύλος της Μπαρτσελόνα και αυτό το δείχνουν τα κατορθώματά του στον αγωνιστικό χώρο. Στα μόλις 17 του χρόνια, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, κατέκτησε το Euro του 2024 με την Ισπανία, έκανε τους πάντες να μιλάνε για αυτόν, μέχρι και τον Ρονάλντο να τον αποθεώνει.

O Ριβάλντο αποθεώνει τον Γιαμάλ: «Είναι μεγάλος παίκτης»
LA LIGA

13:19 - 07.10.2024

O Ριβάλντο αποθεώνει τον Γιαμάλ: «Είναι μεγάλος παίκτης»

Ο Ριβάλντο, ένας θρύλος της Μπαρτσελόνα που έχει περάσει και από τα ελληνικά γήπεδα, έδωσε τη δική του γνώμη για τον μόλις 17 ετών Λαμίν Γιαμάλ, κατατάσσοντάς τον στην ίδια κατηγορία με τους Εμπαπέ και Βινίσιους.

Όσο περισσότερο λοιπόν ανεβαίνει η επίδοσή του, τόσο ανεβαίνουν οι μετοχές και οι πωλήσεις, για παράδειγμα της φανέλας του παίκτη. Άλλωστε, ποιος δεν θα ήθελε να αγοράσει την μπλούζα με την οποία εμφανίζεται ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής και μάλιστα ένας από τους καλύτερους της ομάδας του. Εταιρίες όπως οι Nike, Adidas και Puma, πέρα από τις συμφωνίες με τις ομάδες, υπογράφουν τα λεγόμενα «χρυσά συμβόλαια» με τους παίκτες που οι ίδιες επιλέγουν. Πρόκειται για τεράστια ποσά, μία σημαντική πηγή εσόδων για τους αθλητές.

Συγκεκριμένα η Adidas, αφού έχει δεσμεύσει τον Γιαμάλ, είναι έτοιμη να λανσάρει μία σειρά με ενδύματα και παπούτσια, τα οποία θα φέρουν το λογότυπο του 17χρονου Λαμίν. Φυσικά, δεν είναι ο πρώτος, αλλά βαδίζει στα χνάρια του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος χρόνια συνεργάζεται με το brand, αλλά και του Τζουντ Μπέλιγχαμ, όπου και αυτός έχει δική του σειρά ρούχων.

Μάλιστα λέγεται, πως τον Φεβρουάριο, η Nike είχε κάνει μία προσπάθεια για να συμφωνήσει μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με τον Γιαμάλ, αλλά η Γερμανική εταιρία εμπόδισε την επίτευξή της. To μόνο σίγουρο είναι, πως μόνο κερδισμένη θα βγει η Adidas, με τον σταρ της Μπαρτσελόνα να γίνεται ένα από τα πρόσωπα της γκάμας παπουτσιών, για «έξτρα ταχύτητα».