Πήρε θέση ο Λανουά: Κανένα πέναλτι για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ - Η εξήγηση που έδωσε στην ανάλυσή του! (vid)

Πήρε θέση ο Λανουά: Κανένα πέναλτι για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ - Η εξήγηση που έδωσε στην ανάλυσή του! (vid)

Sportal newsroom 18:23 - 22.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:05 - 22.10.2024

Ο αρχιδιαιτητής Στεφάν Λανουά ανέλυσε τις φάσεις της 8ης αγωνιστικής και μεταξύ άλλων είπε ότι δεν υπάρχει πέναλτι για την ΑΕΚ στο μαρκάρισμα του Μπάμπα στον Λιβάι.

Ο αρχιδιαιτητής Στεφάν Λανουά έκανε την ανάλυση των επίμαχων φάσεων της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Μεταξύ άλλων στάθηκε στο μαρκάρισμα του Μπάμπα στον Λιβάι Γκαρσία στο ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το μαρκάρισμα του Μπάμπα στον Λιβάι Γκαρσία στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: «Σε αυτήν την περίπτωση ο αμυνόμενος (Μπάμπα) προσπαθεί να κοντράρει την μπάλα για να σταματήσει την προσπάθεια για σουτ. Ο επιθετικός παίζει την μπάλα και μετά χτυπάει τον αμυνόμενο στη γάμπα. Απόφαση: κανένα πέναλτι».

Για το πέναλτι στο παιχνίδι της Λαμίας με τον Αστέρα: «Ο παίκτης αγγίζει την μπάλα στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του, αλλά με το χέρι στο οποίο στηρίζει το σώμα του. Καμία επιπλέον κίνηση, δεν τεντώνει το χέρι του, φυσική κίνηση».

Για το πέναλτι στο Άρης - Athens Kallithea: «Σε αυτή την περίπτωση ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι. Το VAR αναλύει την επίθεση από το ξεκίνημά της και βλέπουμε ότι το νούμερο 27 της ομάδας του Άρη κερδίζει την μπάλα με το χέρι πριν το πέναλτι. Απόφαση: Το πέναλτι πρέπει να ακυρωθεί. Το VAR πρέπει να παρέμβει για να διορθώσει την απόφαση».