Η ΓΚΟΛΑΡΑ του «φαινόμενου» Ιωαννίδη κράτησε τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της πρόκρισης

Η ΓΚΟΛΑΡΑ του «φαινόμενου» Ιωαννίδη κράτησε τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της πρόκρισης

Γιώργος Σακελλαρίου 23:59 - 22.08.2024 / Ανανεώθηκε: 00:11 - 23.08.2024

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει 2-0 από την Λανς, η οποία από το 21' έπαιζε με δέκα παίκτες, αλλά το γκολ ποίημα του απίθανου Ιωαννίδη οδήγησε σε ήττα 2-1 από τη γαλλική ομάδα και το τριφύλλι ελπίζει στην ανατροπή στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Ντεμπούτο Πελίστρι, υπέρ του οποίου ακυρώθηκε πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός γνώριζε ότι έχει να δώσει μία τεράστια μάχη στη Γαλλία.

Κόντρα στην ανώτερή του Λανς και σε μία καυτή έδρα, ήθελε το θετικό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα των playoffs του Conference League.

Η γαλλική ομάδα έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό, προηγήθηκε 1-0 και παρά το γεγονός ότι έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 21’ βρήκε και το 2-0. Ένα σκορ που έμοιαζε καταδικαστικό για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, ο παικταράς Φώτης Ιωαννίδης απέδειξε ότι είναι φαινόμενο! Ο διεθνής φορ με τρομερό σλάλομ κι εκτέλεση μείωσε σε 2-1.

Σκορ που έμεινε έως το τέλος, αφού ο Ούγγρος ρέφερι ακύρωσε πέναλτι υπέρ των πρασίνων στο 86’. Ένα πέναλτι που είχε κερδίσει ο Πελίστρι, ο οποίος έκανε ντεμπούτο, αν και είχε μόνο μία προπόνηση. Έτσι, σε μία εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, οι πράσινοι θα δώσουν έναν τεράστιο αγώνα για να παραμείνουν στην Ευρώπη.

«Κοιμήθηκαν» οι πράσινοι και 1-0

Ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να μην περιμένει τη Λανς, αλλά να επιτεθεί. Η γαλλική ομάδα, όμως, μπροστά στο φανατικό κοινό της, βρήκε γκολ μόλις στο 4’ σε μία ταχύτατη επίθεση, όπου η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού είναι κάκιστη.

Στο 4’, λοιπόν, οι παίκτες της Λανς άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα, ο Φρανκόφσκι δέχθηκε αμαρκάριστος τη μπάλα δεξιά στην περιοχή και με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ντραγκόβσκι για το 1-0.

Αποβολή για τη Λανς!

Οι πράσινοι αιφνιδιάστηκαν και στο 9’ σκαστή κεφαλιά του Σαϊντ στη μικρή περιοχή έφυγε ένα μέτρο από το αριστερό δοκάρι. Οι Γάλλοι, ωστόσο, έπαιζαν ψηλά και το τριφύλλι είχε προϋποθέσεις, αλλά στο 14’ ο Ντανσό έκοψε τελευταία στιγμή τον Ιωαννίδη, ενώ στη συνέχεια η πάσα του τελευταίου στον Τζούριτσιτς ήταν κακή και χάθηκε η ευκαιρία. Στο 18’ σε αντεπίθεση της Λανς, αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Ντιούφ, απέκρουσε ο Ντιούφ και στη συνέχεια μπλόκαρε.

Στο 21’ η Λανς έμεινε με δέκα παίκτες! Ο Μεντίνα που είχε κίτρινη για φάουλ στον Τετέ, πάτησε σε μονομαχία τον Μπακασέτα. Ο Ούγγρος Μπογκάρ κλήθηκε στο VAR κι έβγαλε την κόκκινη κάρτα.

Αδράνεια και 2-0

Το γεγονός έδωσε ώθηση στον Παναθηναϊκό, ο οποίος επιτέθηκε για την ισοφάριση και στο 24’ κεφαλιά του Τσέριν απέκρουσε σε κόρνερ ο Σαμπά, ενώ στο 25’ σουτ του Γεντβάι, έμεινε ψηλά στο κόρνερ, από το ύψος του πέναλτι κόντραρε σε σώματα.

Στο 34’ ο Παναθηναϊκός δέχθηκε γκολ μαχαιριά. Από λάθος του Κώτσιρα στο αντίπαλο μισό του γηπέδου, ο Μασάντο απέφυγε τον Αράο, έδωσε αριστερά στον Τόμασον, ο οποίος έκανε το γύρισμα, ο Σαϊντ στη μικρή περιοχή πλάσαρε, ο Ντραγκόβσκι απέκρουσε προσωρινά, αλλά ο Σαϊντ με δεύτερη προσπάθεια από κοντά έκανε το 2-0 με πλασέ.

ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ο Παναθηναϊκός με το 2-0 στην πλάτη, αλλά με αριθμητικό πλεονέκτημα, έπρεπε να επιτεθεί για να βρει γκολ και το έκανε. Στο 48’ αριστερό σουτ εκτός περιοχής του Τετέ κατέληξε στα χέρια του Σαμπά και στο 53’ ο Ιωαννίδης ανέλαβε πρωτοβουλία. Ο διεθνής φορ πήρε τη μπάλα μερικά μέτρα εκτός περιοχής, απέφυγε τέσσερις παίκτες και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Σαμπά για το 2-1. ΈΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΚΟΛ, δείγμα της ποιότητάς του.

Οι πράσινοι είχαν ψυχολογία και στο 55’ αριστερό σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής έφυγε ψηλά άουτ.

Μίλησε ο Ντραγκόβσκι

Στο 57’ η Λανς άγγιξε το 3-1. Σε εκτέλεση φάουλ ο Ντάνσο έκανε την κεφαλιά κι απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντραγκόβσκι, ενώ στο 58’ δεξί μακρινό σουτ του Σοτοκά, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ντεμπούτο Πελίστρι

Στο 67’ ο Αλόνσο έριξε στη μάχη τον Πελίστρι και ουσιαστικά άλλαξε την δεξιά του πλευρά. Ο Ουρουγουανός εξτρέμ, ο οποίος έκανε την πρώτη του προπόνηση την Τετάρτη, πήρε στο δεξί άκρο της επίθεσης τον Τετέ, ενώ ο πιο επιθετικογενής Βαγιαννίδης αντικατέστησε τον Κώτσιρα.

Οι πράσινοι προσπαθούσαν να βρουν φάση για το 2-2, αλλά η Λανς κρατούσε κλείνοντας τους χώρους και βγάζοντας ένταση στα μαρκαρίσματα.

Ο Αλόνσο στο τελευταίο δεκάλεπτο πέρασε τον Λημνιό δεξί εξτρέμ κι αριστερά πήγε ο Πελίστρι, ενώ στα χαφ, αγωνίστηκε ο Μαξίμοβιτς, αντί του Αράο.

Στο 85’ ο Αλόνσο πέρασε τον Γερεμέγεφ δίπλα στον Ιωαννίδη, αντί του Τσέριν κι έπαιξε 4-4-2, τη στιγμή που η Λανς ροκάνιζε τον χρόνο.

Ακυρώθηκε πέναλτι!

Στο 86’ ο Μπογκάρ έδωσε πέναλτι για τον Παναθηναϊκό. Ο Πελίστρι έκανε το δεξί σουτ, η μπάλα βρήκε στον αγκώνα του Χουσάνοφ και ο Ούγγρος ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Βαντ, όμως, κάλεσε τον συμπατριώτη του στο VAR κι αφού εξέτασε τη φάση, θεώρησε ότι το χέρι ήταν σε φυσική θέση κι ακύρωσε την απόφαση. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και στο 92' κεφαλιά του Γερεμέγεφ στην καρδιά της άμυνας έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Σουηδού από το ύψος του πέναλτι στο 96'.

O MVP

Ο Σαϊντ πέτυχε ένα κρίσιμο γκολ για την ομάδα του, αλλά ο Ιωαννίδης είχε τον τελευταίο λόγο. Με ένα τρομερό γκολ έκανε μικρότερο το προβάδισμα της Λανς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Σε δύο φάσεις. Ο Παναθηναϊκός τη στιγμή που έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα δέχθηκε γκολ-μαχαιριά από τον Σαϊντ.

Η δεύτερη είναι φυσικά η γκολάρα του Ιωαννίδη. Ένα γκολ ποίημα με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-1.

Λανς (Γουίλιαμ Στιλ): Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεντίνα, Τόμασον (90’ Μεντί), Ντιούφ, Μασάντο (90’ Τσάβες), Φρανκόφσκι, Περέιρα (26’ Χουσάνοφ), Σαϊντ (69’ Λασκαρί), Σοτόκα.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας (67’ Βαγιαννίδης)), Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον, Γεντβάι, Αράο (80’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (85’ Γερεμέγεφ), Τετέ (67’Πελίστρι), Τζούριτσιτς (80’ Λημνιός), Μπακασέτας, Ιωαννίδης.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!