Λαπόρτα: «Σώσαμε την Μπαρτσελόνα από οικονομική καταστροφή»
i

Παίκτες Μπαρτσελόνα / David S. Bustamante/Getty Images

Λαπόρτα: «Σώσαμε την Μπαρτσελόνα από οικονομική καταστροφή»

Sportal newsroom 17:03 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 20.08.2024

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε και στην βελτίωση που υπάρχει στα οικονομικά του συλλόγου.

Από αγωνιστικής πλευράς, φέτος τα πράγματα για την Μπαρτσελόνα μοιάζουν να είναι αρκετά καλύτερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Ωστόσο, φαίνεται πως με αργά βήματα πάει να φτιάξει το πράγμα για τους «μπλαουγκράνα» και στο οικονομικό κομμάτι.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ζοάν Λαπόρτα, ο οποίος αναφέρθηκε και στο τι συμβαίνει στα ταμεία του συλλόγου. Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» τόνισε πως «μπορούμε να πούμε ότι σώσαμε την Μπαρτσελόνα από οικονομική καταστροφή. Έχουμε πάρει κάποιες γενναίες οικονομικές αποφάσεις και πλέον μπορούμε να πούμε πως το χρέος που υπάρχει είναι υπό έλεγχο».

Πάντως, με αφορμή ερώτηση που αφορούσε σε μελλοντικές μεταγραφές, ο Λαπόρτα τόνισε πως υπάρχει αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. «Πρέπει να χαμηλώσουμε κι άλλο το μισθολογικό κόστος, κάτι που προσπαθούμε από τον Μάρτιο του 2021, όταν αναλάβαμε. Εχουμε ξοδέψει 215 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσουμε την ομάδα ενώ έχουμε εισπράξει 141 από πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Δημιουργήσαμε μια ανταγωνιστική ομάδα με μόλις 74 εκατομμύρια» τόνισε ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα».

Σε οικονομικά ζητήματα αναφέρθηκε και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της Μπαρτσελόνα, Ματέου Αλεμάνι, ο οποίος σχολίασε: «Νομίζω πως ως τον Ιούλιο το μισθολογικό κόστας μας θα βρίσκεται στα 450-470 εκατομμύρια, δηλαδή κοντά στον στόχο που υπάρχει. Πρέπει η La Liga να εκτιμήσει την προσπάθειά μας, επειδή τη σεζόν 2020/21 βρισκόμασταν στα 655 εκατομμύρια».