Ένοχος κρίθηκε ο προπονητής για τον τραυματισμό ενός 15χρονου πριν από πέντε χρόνια
i

©intime

Ένοχος κρίθηκε ο προπονητής για τον τραυματισμό ενός 15χρονου πριν από πέντε χρόνια

Sportal newsroom 18:35 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:25 - 14.08.2024

Ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια κρίθηκε ο προπονητής για τον τραυματισμό ενός 15χρονου πριν πέντε χρόνια, όπου τον είχε χτυπήσει κεραυνός μέσα στο γήπεδο.

Ποινή οχτώ μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε έναν προπονητή ποδοσφαιρικής ομάδας. Πριν από πέντε χρόνια ένας 15χρονος τερματοφύλακας χτυπήθηκε από κεραυνό την ώρα που έπαιζε με τους συμπαίκτες του. Για τον λόγο αυτό ο προπονητής κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια

Στις 13 Ιουλίου του 2018 λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα στο γήπεδο Ακαδημίας Ποδοσφαίρου έξω από τη Λάρισα, ένας 15χρονο μαθητής της Γ' Γυμνασίου, μαζί με άλλα παιδιά βρισκόταν στην τελευταία προπόνηση της χρονιάς. Κάποια στιγμή ξέσπασε καταιγίδα και οι παίκτες κλήθηκαν, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, από τον προπονητή να εγκαταλείψουν το γήπεδο. Ένας κεραυνός όμως χτύπησε τον 15χρονο που βρισκόταν κάτω από τα δοκάρια. 

Οι γιατροί του ΓΝΛ κατάφεραν να ανατάξουν τον 15χρονο, παρόλα αυτά πέντε χρόνια μετά, το παιδί παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι, χωρίς να έχει σημάδια βελτίωσης. Σε «άγρυπνο κώμα» βρίσκεται όπως ανέφερε ο πατέρας του παιδιού

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, επικαλούμενο την εφημερίδα Ελευθερία, κατά τη διάρκεια της δίκης ο πατέρας του 15χρονο έκανε λόγο στα γεγονότα εκείνο το απόγευμα, όπως ακριβώς του τα μετέφεραν. Έπειτα αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο γιος του, λέγοντας: «Τον ταΐζουμε με σύριγγα, δεν επικοινωνεί, είναι σε κώμα, σήμερα είναι 20 χρονών σε κατάσταση άγρυπνου κώματος»

ΕΠΟ: «Μας είπαν ότι στο Πανθεσσαλικό θα γίνουν αγώνες χόκεϊ επί χόρτου, ο τελικός Κυπέλλου θα γίνει κι ας μην το θέλουν κάποιοι»

ΕΠΟ: «Μας είπαν ότι στο Πανθεσσαλικό θα γίνουν αγώνες χόκεϊ επί χόρτου, ο τελικός Κυπέλλου θα γίνει κι ας μην το θέλουν κάποιοι»

Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ Δημοσθένης Κιουπτσίδης μίλησε για το ενδεχόμενο ο τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ να γίνει στο Πανθεσσαλικό και αναφέρθηκε και στο εξωτερικό.

Παράλληλα σημείωσε το μεγάλο οικονομικό κόστος για την κάλυψη όλων των αναγκών του γιου του. Την ίδια ώρα ένας γείτονας και μάρτυρας υποστήριξε, ότι τα παιδιά έπαιζαν την ώρα που έπεφταν κεραυνοί, ενώ μετά είδε τον κεραυνό να χτυπάει το γήπεδο «και τον πιτσιρικά να πέφτει κάτω». 

Στη δίκη έδωσαν κατάθεση και οι συμπαίκτες του παιδιού, ενώ στην απολογία του ο προπονητής δήλωσε «συγκλονισμένος». «Όταν εκδηλώθηκε το ψιλόβροχο, είπα στα παιδιά σας παρακαλώ να φύγουμε. Κάποια παιδιά είπαν να μη φύγουμε ακόμη, κάποια έμειναν αλλά τα περισσότερα παιδιά έφυγαν από γήπεδο όταν άκουσα το “μπαμ” και είδα το παιδί πεσμένο. Είπα στους άλλους να φωνάξουν το ΕΚΑΒ και εγώ πήγα πάνω στο παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά για εκείνη την ημέρα. 

«Δεν υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα, δεν υπήρχαν αστραπές» διευκρίνισε ο προπονητής για να προσθέσει πως «ανθρώπινα το λέω αν ήταν να κάνω κάτι για να μη συμβεί αυτό που συνέβη, θα το έκανα, ήταν ένα απρόβλεπτο γεγονός».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του προπονητή, με το Δικαστήριο να δέχεται την πρόταση, κρίνοντάς τον ένοχο για σωματική βλάβη από αμέλεια τελεσθείσα από υπόχρεο. Παράλληλα του επέβαλε οχτώ μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή. 

Tags: