Λάρσον στο Sportal: «Ο Κουάισον μπορεί να γίνει παίκτης-κλειδί για τον Άρη»
i

Λάρσον©intime

Λάρσον στο Sportal: «Ο Κουάισον μπορεί να γίνει παίκτης-κλειδί για τον Άρη»

Αλέξης Σαββόπουλος 10:49 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:36 - 25.09.2024

Ο πρώην Σουηδός εξτρέμ του Άρη σκιαγραφεί το αγωνιστικό προφίλ του συμπατριώτη του κάνοντας και μια αισιόδοξη πρόβλεψη για την πορεία του.

Ο Ρόμπιν Κουάισον βρίσκεται πλέον στη Θεσσαλονίκη, έχει υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Άρη και έχει ήδη πραγματοποιήσει και την πρώτη του προπόνηση. Αν και οι συστάσεις για τον 30χρονο επιθετικό είναι περιττές, αφού αποτελεί ακόμη μια προσθήκη από το πάνω ράφι, ζητήσαμε την άποψη του Ντάνιελ Λάρσον. Του συμπατριώτη του πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη, του οποίου το πέρασμά για 1,5 χρόνο από το Κλεάνθης Βικελίδης, κρίνεται απόλυτα πετυχημένο αφού σε 49 παιχνίδια με επτά γκολ αλλά και εννιά ασίστ.

Ο Λάρσον που εδώ και δυο χρόνια έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την αγωνιστική αξία του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος του Άρη, τον οποίο θεωρεί μια καλή επιλογή.

Η πρώτη λέξη που του έρχεται στο νου, στο άκουσμα του ονόματος του Κουάισον δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: «Είναι γεννημένος για να παίξει ποδόσφαιρο» και επεκτείνοντάς το λίγο παραπάνω για το αγωνιστικό του προφίλ λέει: «Είναι ένα μείγμα ποδοσφαιριστή που δουλεύει πολύ σκληρά αλλά και φινέτσας μέσα στο γήπεδο».

Κουάισον: Ένα πολυεργαλείο με τη σουηδική εγγύηση ποιότητας
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:10 - 18.09.2024

Κουάισον: Ένα πολυεργαλείο με τη σουηδική εγγύηση ποιότητας

Το lifestory του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος του Άρη, Ρόμπιν Κουάισον. Η πρώτη αγάπη (ΑΙΚ), το αδιάφορο πέρασμα από την Παλέρμο, η ποδοσφαιρική ωρίμανση στη Μάιντς και το άκομψο τέλος στην Αλ Ετιφάκ.

Στις ομάδες που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην καριέρα του (ΑΙΚ, Παλέρμο, Μάιντς και Αλ Ιτιφάκ) ο Κουάισον, δεν αυτοπεριορίστηκε σε μια θέση. Άρα ένα εύλογο ερώτημα ποια θέση του ταιριάζει περισσότερο, ο Λάρσον είναι ξεκάθαρος: «Εγώ θεωρώ ότι ταιριάζει περισσότερο στο δέκα, πίσω από τον επιθετικό». Γνωρίζοντας το ελληνικό πρωτάθλημα και τις ιδιαιτερότητές του, ο πρώην εξτρέμ του Άρη, είναι απόλυτος για την προσαρμογή του συμπατριώτη του: «Νομίζω ότι για τον Κουάισον δεν θα είναι θέμα η προσαρμογή. Δεν θα αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα».

Ένα ζήτημα που απασχολεί ασφαλώς είναι, αν και πόσο θα τον επηρεάσει η αγωνιστική απραξία εννέα μηνών. Ο Λάρσον δίνει την δική του εκτίμηση: «Είμαι σίγουρος ότι όλο αυτό το διάστημα προετοιμαζόταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προφανώς όμως θα χρειαστεί μερικά παιχνίδια για να είναι 100% έτοιμος. Με το ταλέντο και τις ικανότητες που έχει, πιστεύω ότι θα γίνει παίκτης- κλειδί για τον Άρη».

Οι Σουηδοί ποδοσφαιριστές χαρακτηρίζονται γενικά επιλογές χαμηλού ρίσκου για τις ομάδες, μεταξύ αυτών και για τον Άρη όπως έχει δείξει η εμπειρία με τους Σελάντερ, Σούντγκρεν, παλιότερα τον Ουλφ Έρικσον και φυσικά τον ίδιο: «Η αλήθεια είναι ότι συνήθως εμείς οι Σουηδοί δουλεύουμε πολύ σκληρά, εντός και εκτός γηπέδου και επιπλέον καταλαβαίνουμε γρήγορα την φιλοδοξία του club και τους στόχους που έχει θέσει».

Άρης: Ο πολυθεσίτης Κουάισον, οι εννιά μήνες απραξίας και πως τον έπεισαν οι κιτρινόμαυροι
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:47 - 17.09.2024

Άρης: Ο πολυθεσίτης Κουάισον, οι εννιά μήνες απραξίας και πως τον έπεισαν οι κιτρινόμαυροι

Το story πριν πει το πολυπόθητο ναι ο 30χρονος Σουηδός επιθετικός και ποιες λύσεις μπορεί να προσφέρει στον Άκη Μάντζιο. Γιατί έμεινε ανενεργός το δεύτερο εξάμηνο της περσινής σεζόν στην Αλ Ετιφάκ και πως ο Άρης κατάφερε να τον πείσει να αρνηθεί προτάσεις με περισσότερα χρήματα.

Στην ερώτηση για την δική του αξέχαστη στιγμή με την φανέλα του Άρη, η απάντηση ήρθε αβίαστα: «Η καλύτερη ανάμνησή μου ήταν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που κερδίσαμε με 4-2 και ένα από τα γκολ, το σημείωσα εγώ. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο και η ατμόσφαιρα εκρηκτική. Ήταν μια φανταστική βραδιά που δεν θα ξεχάσω».

Πλέον, έχοντας αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο ο Ντάνιελ Λάρσον, μας αποκαλύπτει ότι συνεχίζει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά από διαφορετικό μετερίζι, αυτό του ατζέντη και… έμμεση σχέση και με την χώρα μας: «Πλέον εκπροσωπώ ποδοσφαιριστές και μεταξύ άλλων, συνεργάζομαι με τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, τον οποίο θεωρώ έναν από τους καλύτερους στράικερ στο ελληνικό πρωτάθλημα».