Καρεμπέ στο Sportal: «Η ομάδα του Ρεχάγκελ έκανε μία μεγάλη επανάσταση» - Η πρόβλεψη για τον τελικό Ισπανία – Αγγλία

Καρεμπέ στο Sportal: «Η ομάδα του Ρεχάγκελ έκανε μία μεγάλη επανάσταση» - Η πρόβλεψη για τον τελικό Ισπανία – Αγγλία

Παύλος Κουστέρης 20:14 - 11.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:27 - 11.07.2024

Το στέλεχος του Ολυμπιακού και μέλον των UEFA all stars Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για το έπος της Ελλάδας στο Euro 2004 κι έκανε πρόβλεψη για τον τελικό Ισπανία – Αγγλία.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε στο sportal για την αποψινή γιορτή των legends 2004.

Το στέλεχος του Ολυμπιακού και παλαίμαχος Γάλλος διεθνής άσος, αναφέρθηκε στο έπος της ομάδας του Ότο Ρεχάγκελ στην Πορτογαλία πριν από 20 χρόνια.

Ο Καρεμπέ χαρακτήρισε μία μεγάλη… επανάσταση τα όσα πέτυχε η Εθνική ομάδα και στάθηκε στην ενότητα που είχε η Ελλάδα. Έκανε επίσης την δική του πρόβλεψη για τον κυριακάτικο τελικό του Euro 2024 ανάμεσα στην Ισπανία και την Αγγλία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καρεμπέ:

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα, μία υπέροχη ημέρα για τους Έλληνες Θρύλους που κατέκτησαν το Euro 2004. Προφανώς εμείς θέλαμε να γιορτάσουμε με αυτό τον τρόπο την επέτειο των 20 χρόνων και ελπίζουμε πως όσοι έρθουν να συμμετάσχουν και να γιορτάσουν αυτή την επέτειο. Γι’ αυτό λοιπόν είμαστε εδώ μετά από τόσα χρόνια».

-Μετά από τόσα χρόνια μπορούμε να σε θεωρούμε μισό Γάλλο, μισό από τη Νέα Καληδονία και μισό Έλληνα;

«Σίγουρα. Ήμουν πολύ περήφανος όταν κατέκτησε το Euro η Ελλάδα γιατί τότε ήμουν στην Ελλάδα».

-Πιστεύω αγαπάς την Ελλάδα;

«Φυσικά και την αγαπώ. Λατρεύω την Ελλάδα αλλά και επειδή ήμουν, αν μπορώ να το πω έτσι, μέρος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήμουν στον Ολυμπιακό, εκείνη την χρονιά το πρωτάθλημα το πήρε ο Παναθηναϊκό και είχαμε μεγάλες μάχες μεταξύ μας. Αλλά στο τέλος ο Ότο Ρεχάγκελ και η ομάδα του έκαναν μία μεγάλη... επανάσταση για την χώρα κατακτώντας αυτόν τον τίτλο».

-Μετά από 20 χρόνια, ποιο είναι το μάθημα που έδωσε η Εθνική ομάδα της Ελλάδας στον κόσμο του ποδοσφαίρου;

«Νομίζω ότι με πειθαρχία και με focus σε έναν στόχο, μπορούμε να πετύχουμε πράγματα και να κατακτήσουμε έναν τίτλο. Ελπίζω, όχι κάθε 20 χρόνια, αλλά κάθε φορά που παίρνουμε τέτοιου είδους μαθήματα, να το εφαρμόζουμε καθημερινά στη ζωή μας».

-Και μία τελευταία ερώτηση. Υπάρχει κάποιος MVP από αυτή την ομάδα ή ξεχωρίζεις την ομάδα σαν σύνολο;

«Ο MVP, ναι ήταν η ομάδα. Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια η οποία φάνηκε από τα προκριματικά της διοργάνωσης. Ήταν τρομεροί. Κέρδισαν όλες τις ομάδες και φυσικά υπήρχαν πολύ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές σε αυτή την ομάδα. Ήταν όλοι ενωμένοι, ήταν όλοι ένα και πέτυχαν έναν μεγάλο, μεγάλο, μεγάλο στόχο. Το να γίνουν πρωταθλητές Ευρώπης».

-Ισπανία ή Αγγλία στον τελικό του Euro?

«Η Ισπανία και η Αγγλία ίσως οδηγηθούν στα πέναλτι. Θα δούμε».