Λέστερ και Έβερτον ήρθαν ισόπαλες σε επικό παιχνίδι και το θρίλερ για την παραμονή συνεχίζεται
i

Σογιουντζού / screenshot via Twitter

Λέστερ και Έβερτον ήρθαν ισόπαλες σε επικό παιχνίδι και το θρίλερ για την παραμονή συνεχίζεται

Κώστας Τσιακλής • 00:04 - 02.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:41 - 14.08.2024

Λέστερ και Έβερτον έμειναν στην ισοπαλία με σκορ 2-2 δίνοντας συνέχεια στο θρίλερ που εκτυλίσσεται για την παραμονή στην Premier League. Εκτός ζώνης υποβιβασμού στην ισοβαθμία οι «αλεπούδες», στο -1 οι «toffees».

Λέστερ και Έβερτον εξήλθαν ισόπαλες με σκορ 2-2 στο ντέρμπι παραμονής στην Premier League και η επική μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού συνεχίζεται. Οι «αλεπούδες» βγαίνουν από την επικίνδυνη ζώνη στην ισοβαθμία ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται μέσα σε αυτή και στο -1.

Η Έβερτον μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και είχε τις πρώτες καλές ευκαιρίες στο ματς. Στο 7' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντουάιτ ΜακΝίλ η μπάλα κατέληξε στον Ιντρίσα Γκάνα Γκέγιε έξω από την περιοχή και αυτός επιχείρησε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι «απείλησαν» ξανά και αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας της Λέστερ, Ντάνιελ Ίβερσεν, απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Άλεξ Ιγουόμπι.

Στο 14' ο Τίμοθι Καστάνιε ανέτρεψε τον Ντομινίκ Κάλβερτ Λιούιν μέσα στην περιοχή της Λέστερ και ο Μάικλ Όλιβερ έδωσε το πέναλτι για τους «toffees». Ο Άγγλος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και αφού νίκησε τον Ίβερσεν, έκανε το 0-1. Στο 22' οι γηπεδούχοι έβαλαν πολύ κόσμο στην περιοχή των φιλοξενούμενων και ο Τσακλάρ Σογιουντσού με συρτό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατακόρυφα και η Λέστερ κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή στο 33'. Ο Ιγουόμπι έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Γιούρι Τίλεμανς, ο Τζέιμς Μάντισον και ο Τζέιμι Βάρντι συνεργάστηκαν άψογα και ο τελευταίος αφού πέρασε τον τερματοφύλακα της Έβερτον, Τζόρνταν Πίκφορντ έκανε το 2-1.

Οι παίκτες της Λιντς απολογήθηκαν στους οπαδούς για την απόδοση και την απρεπή συμπεριφορά τους
PREMIER LEAGUE

21:55 - 01.05.2023

Οι παίκτες της Λιντς απολογήθηκαν στους οπαδούς για την απόδοση και την απρεπή συμπεριφορά τους

Οι ποδοσφαιριστές της Λιντς εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία απολογούνται στους φιλάθλους για την απόδοση τους στο παιχνίδι με τη Μπόρνμουθ (4-1) αλλά και για το βίντεο όπου φαίνεται να αγνοούν μικρούς οπαδούς της ομάδας.

Στο 42' ο Σάιμους Κόουλμαν γύρισε τη μπάλα στον ΜακΝίλ μέσα στην περιοχή, όμως ο Άγγλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ίβερσεν. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του ΜακΝίλ να κάνει το γύρισμα στον Κάλβερτ Λιούιν όμως ούτε αυτός μπόρεσε να σκοράρει. Στην αντεπίθεση ο Βάρντι είχε δοκάρι σε μια φάση, παρόμοια με το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου η Λέστερ κέρδισε πέναλτι αφού ο Μάικλ Κιν έκανε χέρι μέσα στην περιοχή. Ο Μάντισον ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Πίκφορντ τον «ψάρεψε» και κράτησε το σκορ στο 2-1. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο ρυθμό και στο 53' ο Κάλβερτ Λιούιν μπήκε μέσα στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ όμως ο Ίβερσεν είχε και πάλι την απάντηση. Ότι δεν έκανε ο συμπαίκτης του, το έκανε ο Ιγουόμπι στο 54' και ισοφάρισε σε 2-2 για την Έβερτον.

Στο 59' η Λέστερ έφτασε ξανά κοντά σε τρίτο γκολ όμως ο Βάρντι είδε τον Τζέιμς Ταρκόφσκι να σταματάει την κεφαλιά του πάνω στη γραμμή. Στο 80' ο Άγγλος επιθετικός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Πίκφορντ που είχε βγει μακριά από την εστία του όμως το πλασέ του κατέληξε λίγο άουτ. Στο 86' ο Ντουκουρέ έκανε ένα σουτ στα όρια της περιοχής της Λέστερ και υποχρέωσε τον Ίβερσεν σε ακόμα μια εκπληκτική απόκρουση, κρατώντας το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Λέστερ ανέβηκε στους 30 βαθμούς και σκαρφάλωσε στην 16η θέση ωστόσο είναι ισόβαθμη με τη Λιντς και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία έπεσε στη ζώνη του υποβιβασμού. Μέσα σε αυτή βρίσκεται και η Έβερτον που πήγε στους 29 βαθμούς και παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, στο -1 από τη σωτηρία.