Ορεξάτη η ΑΕΚ, γκολάρες και τριάρα στη Λιβαδειά!

Ορεξάτη η ΑΕΚ, γκολάρες και τριάρα στη Λιβαδειά!

Κώστας Τσίλης 20:54 - 01.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:10 - 01.09.2024

Η ΑΕΚ ούσα μέτρια στο πρώτο ημίχρονο και εξαιρετική στην επανάληψη, πέτυχε τρία πολύ όμορφα γκολ και επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Λεβαδειακού με 3-0 μέσα στη Λιβαδειά.

Η ΑΕΚ πήγε στην Λιβαδειά κουβαλώντας το βάρος της απόλυτης υποχρέωσης για νίκη, ειδικά μετά το στραβοπάτημα της περασμένης εβδομάδας. Και παρότι έκανε ένα μουδιασμένο πρώτο ημίχρονο και κινδύνεψε και πάλι από τα λάθη, στο τέλος έκανε ένα πολύ εύκολο πέρασμα με 3-0. Κυρίως χάρη στις εμπνεύσεις του Έρικ Λαμέλα στο ντεμπούτο του στην βασική κιτρινόμαυρη ενδεκάδα αλλά και το πρώτο γκολ του Αμπού Κοϊτά με την Ένωση σ’ ένα πολύ κομβικό σημείο.

Η αλήθεια είναι πως παρά το εύρος του σκορ και την πολύ καλή εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, στα πρώτα 45 λεπτά η Ένωση ζορίστηκε. Ο πολύ μαχητικός Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και τις δυσκολίες που είχε η ΑΕΚ να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα στο πολύ κακό τερέν, αλλά και τις αρρυθμίες στην ανασταλτική λειτουργία. Πίεσε αρκετά την Ένωση, η οποία πήγε να κινδυνέψει σοβαρά μάλιστα, μετά από ένα ακόμα σοβαρό και εύκολο λάθος του Στρακόσια. Όμως το γκολ του Κοϊτά με προσωπική ενέργεια. στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ήταν σαν να γύρισε τον… διακόπτη.

Αλμέιδα: «Δεν μπορούμε να λέμε για άγχος, άγχος έχει ένας πατέρας που δεν μπορεί να δώσει φαΐ στο παιδί του»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:04 - 01.09.2024

Αλμέιδα: «Δεν μπορούμε να λέμε για άγχος, άγχος έχει ένας πατέρας που δεν μπορεί να δώσει φαΐ στο παιδί του»

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Λεβαδειακού και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του, οι οποίοι κατέκτησαν δύο τίτλους.

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο πατώντας πολύ γερά στο γήπεδο. Αφενός βρήκε σχετικά γρήγορα δεύτερο γκολ και κλείδωσε τη νίκη, αφετέρου έπαιξε και πολύ καλό ποδόσφαιρο. Με τον Λαμέλα (που ακόμα και στο κακό πρώτο ημίχρονο, ήταν αυτός που τα έκανε όλα) αλλά και τον Λιούμπιτσιτς να κάνουν πολλή δουλειά στην μεσαία γραμμή, η ομάδα του Αλμέιδα απλωνόταν πολύ σωστά στο γήπεδο. Και κρατούσε τον Λεβαδειακό συνεχώς όχι απλώς στο μισό γήπεδο, αλλά μέσα στην περιοχή του. Ούτε την μπάλα δεν χρειάστηκε να πιάσει στο δεύτερο ημίχρονο ο Στρακόσια. Αντίθετα η ΑΕΚ έχασε μπόλικες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Μάλιστα πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αλμέιδα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αγωνιστικά πράγματα. Με πολύ χρόνο συμμετοχής στον Περέιρα και μάλιστα ως οκτάρι, με τον Λαμέλα να αλλάζει θέσεις και τον Πινέδα να παίζει ακόμα και ως κόφτης. Και με την ΑΕΚ να βρίσκει και τρίτο γκολ, που ήταν σύμφωνα με την εικόνα που είχε το ματς σ’ ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Βίχος, Παπαδόπουλος, Λιάγκας, Τσάπρας, Πλέγας (73’ Μεχία), Μπάλτσι, Λαμαράνα (58’ Τσόκαϊ), Πεντρόσο (69’), Γιαννιώτας (58’ Συμελίδης), Όζμπολτ (69’ Ρομό).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι (81’ Μάνταλος), Λαμέλα (81’ Φερνάντες) , Κοϊτά (65’ Γκατσίνοβιτς) , Λιούμπιτσιτς( 65’ Περέιρα), Γκαρσία, Ελίασον(74’ Πινέδα)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Αμπού Κοϊτά σκόραρε στο τελευταίο λεπτό του πρώτο ημίχρονου μετά από ένα μουδιασμένο 45άλεπτο της ΑΕΚ. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Ένωση έδειξε μεταμορφωμένη μέσα στο γήπεδο και καθάρισε εύκολα το ματς.

MVP

Παρόλο που ο Κοϊτά και ο Ελίασον ήταν οι σκόρερ, ο Λαμέλα ήταν όλα τα… λεφτά για την ΑΕΚ. Ο Αργεντινός έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Κυνηγούσε όλες τις φάσεις και ζητούσε συνεχώς μπάλα στα πόδια του για να κάνει παιχνίδι.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Με το κλασικό πλέον 4-2-3-1 ο Ματίας Αλμέιδα και σ’ αυτό το παιχνίδι. Αλλά με την διαφορά πως ο Λιούμπιτσιτς ήταν δίπλα στον Σιμάνσκι σε ρόλο οχταριού. Ενώ ο Λαμέλα έκανε ντεμπούτο στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ και έπαιξε πίσω από τον Γκαρσία. Από την άλλη μεριά ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε και αυτός ένα 4-2-3-1, με την διαφορά πως επί της ουσίας ο σχηματισμός ήταν 4-5-1.