Η ματσάρα στη Βοιωτία ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Λαμία τα είχε όλα εκτός από νικητή

Λεβαδειακός - Λαμία

i

© Intime

Η ματσάρα στη Βοιωτία ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Λαμία τα είχε όλα εκτός από νικητή

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 19:25 - 26.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:40 - 26.10.2024

Σε ένα ματς που και οι δύο «καιγόντουσαν» για το τρίποντο, Λεβαδειακός και Λαμία έμειναν στο «Χ».

Η αναμέτρηση στη Βοιωτία για Λεβαδειακό και Λαμία ήταν ένας «τελικός», παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε ακόμα στην 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι δύο ομάδες «καιγόντουσαν» για το τρίποντο με σκοπό να πάρουν βαθμολογική... ανάσα, ωστόσο η μεταξύ τους «μάχη» δεν έβγαλε νικητή, με την μπίλια να κάθεται στο «Χ» (2-2).

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη της ευκαιρία με το καλημέρα στη Βοιωτία.

Συγκεκριμένα, μόλις στο 3ο λεπτό ο Φουρτάδο υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή από τα δεξιά και με ένα αδύναμο αλλά άπιαστο πλασέ βρήκε δίχτυα για το 1-0.

© Intime

Αυτή η εξέλιξη «ξύπνησε» άμεσα τους γηπεδούχους, οι οποίοι κυριάρχησαν στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο με στόχο τη γρήγορη ισοφάριση.

Στο 7΄ ο Τσοκάι εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ θέλοντας να τεστάρει τα αντανακλαστικά του Κόστιτς, με το γκολκίπερ της Λαμίας να δηλώνει «παρών».

Στο 13ο λεπτό ο Λεβαδειακός σπατάλησε και την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Ο Γιαννιώτας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά για τον Όζμπολτ, ο οποίος απείλησε με τακουνάκι αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Κόστιτς να μπλοκάρει την μπάλα.

Το σύνολο του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν αυτό που είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων καθ΄ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Με τη συμπλήρωση του 20λέπτου, ο Τσοκάι εξαπέλυσε μία... οβίδα από μακρινή απόσταση, με τον Κόστιτς ωστόσο να έχει και πάλι την απάντηση.

Στο 24΄ η πίεση των «πρασίνων» απέδωσε... καρπούς. Ο Πεντρόζο έκανε μία εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά και κέρδισε το πέναλτι από τον Ραντόνια, με τον Παπαπέτρου να δείχνει την άσπρη βούλα. Αφού η φάση πέρασε πρώτα από τον έλεγχο του VAR, ο Όζμπολτ ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τον Κόστιτς από την άλλη πλευρά και διαμόρφωσε το 1-1.

Αυτή η διαιτητική απόφαση έφερε την οργή της ΠΑΕ Λαμίας, η οποία θέλησε να πάρει θέση μέσω των social media.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης, ο Λεβαδειακός παρέμεινε ψηλά κι έψαξε και το τέρμα της ολικής ανατροπής. Στο 30΄ Ο Λαμαράνα υποδέχτηκε την μπάλα έπειτα από το γύρισμα του Γιαννιώτα και αστόχησε από καλή θέση. Εννιά λεπτά αργότερα, η Λαμία απέδειξε πως είναι ικανή να κάνει τη ζημιά με μισή φάση, παρότι δεν κυριαρχούσε.

Ο Φουρτάδο μπήκε στην περιοχή έπειτα από μία τρομερή μακρινή μπαλιά του Σιόβα και βρήκε δίχτυα από θέση τετ α τετ, όμως το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ, με τον ίδιο να είναι ελάχιστα εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε (1-1), με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες και τον Λεβαδειακό να μην... εκμεταλλεύεται πλήρως την υπεροχή του.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, το σκηνικό του αγώνα άλλαξε, με την ομάδα της Φθιώτιδας να μπαίνει με διάθεση να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Στο 52΄ ο Γιαννούτσος έκανε την κούρσα από τα αριστερά και δοκίμασε το σουτ, με τον Γκροφ να παραχωρεί έγκαιρα σε κόρνερ.

Στο 54ο λεπτό, ο Νίκος Παπαδόπουλος πέρασε μέσα τους Ζίνι και Ρόμο, θέλοντας να φρεσκάρει την επίθεσή του και οι δύο αυτοί παίκτες έδωσαν τη λύση δευτερόλεπτα αργότερα.

Κόντρα στη ροή του ματς, ο Ζίνι μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και κέρδισε το πέναλτι, το δεύτερο για τον Λεβαδειακό στο ματς. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 56΄ ο Ρόμο, ο οποίος ευστόχησε για το 2-1.

Μπορεί η Λαμία να έμεινε πίσω στο σκορ, όμως παρέμεινε πιστή στο πλάνο της και πήρε τα... ρίσκα της για την ισοφάριση. Στο 64΄ το σουτ του Ραντόνια πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Γκροφ κι επτά λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2-2.

Ο Φουρτάδο έκανε την τέλεια σέντρα από τα δεξιά με το εξωτερικό και ο Λέικ εκτέλεσε υποδειγματικά από κοντά, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Ένα απολαυστικό ματς, που είχε εναλλαγές στο σκορ και δύο ομάδες που έκαναν τα πάντα για ένα υπερπολίτιμο τρίποντο, μένοντας όμως στο «Χ» μέχρι το φινάλε

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκροφ, Λιάγκας, Τζάλοου (55' Βήχος), Όζμπολτ (54' Ρόμο), Τσοκάι, Μορέιρα (59' Πλέγας), Γιαννιώτας (55' Ζίνι), Κατρής, Πεντρόζο, Μπάλτσι (83' Κωστή), Τσάπρας

ΛΑΜΙΑ: Κόστιτς, Γκοτζαμανίδης, Γιαννούτσος, Σιόβας, Ραντόνια, Ρινγκ, Νούνιες, Μπίκοφ (76' Δοϊρανλής), Φουρτάδο, Βλαχομήτρος (64' Λέικ), Αθανασακόπουλος (46' Γκουίντο).