Ξέσπασε ο Λεβαντόφσκι: «Δεν είμαι μέσος, η μπάλα πρέπει να φτάνει στα πόδια μου»

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο - Φωτ. IMAGO

Ξέσπασε ο Λεβαντόφσκι: «Δεν είμαι μέσος, η μπάλα πρέπει να φτάνει στα πόδια μου»

Κώστας Τόπας 15:24 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 13.10.2024

Μετά την ήττα της Πολωνίας στη Βαρσοβία (1-3) από την Πορτογαλία στο Nations League, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι εξέφρασε τα παράπονά του.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι συνεχίζει να είναι η σπουδαία αναφορά για την εθνική Πολωνίας στα 36 του, αλλά σε αντίθεση με την τρέχουσα συνεισφορά του στην Μπαρτσελόνα, δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την καλύτερη του αρετή, το σκοράρισμα.

Κι αυτό διότι μετά βίας τροφοδοτείται από τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα να μην βρίσκει συχνά τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο πρώτος σκόρερ της La Liga προχώρησε σε μια κριτική για την ήττα της Πολωνίας στη Βαρσοβία από την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, με 3-1.

«Δεν είμαι μέσος. Η δουλειά μου είναι να φτάνω στην αμυντική γραμμή για να δεχτώ την μπάλα στα πόδια μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λεβαντόφσκι. «Ίσως μπορώ να το κάνω στην προπόνηση και να αλλάξω», είπε στη συνέχεια χαριτολογώντας ο φορ της Μπαρτσελόνα.

Τρομερή κίνηση από τον Κριστιάνο: Απομάκρυνε την ασφάλεια για να βγάλει selfie με θαυμαστή
NATIONS LEAGUE

09:10 - 13.10.2024

Τρομερή κίνηση από τον Κριστιάνο: Απομάκρυνε την ασφάλεια για να βγάλει selfie με θαυμαστή

H Πορτογαλία φιλοξενήθηκε από την Πολωνία και επικράτησε με 3-1, αλλά το ματς πέρα από γκολ, είχε και απρόοπτα, με έναν εισβολέα να προσπαθεί να βγάλει selfie με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πρέπει να είμαι πιο κοντά στην περιοχή και να περιμένω εκεί για σέντρες και πάσες μέχρι να συμβεί κάτι», είπε. «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε ή να αλλάξουμε. Όχι μόνο απέναντι στην Πορτογαλία, αλλά γενικά, δεν φαίνεται να έχουμε συχνά την μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή και ο ρόλος του επιθετικού είναι να προσπαθήσει να κάνει κάτι εκεί», σημείωσε ο Πολωνός επιθετικός.

Ο Λεβαντόφσκι είχε κατά μέσο όρο 5,86 αγγίγματα της μπάλας στην αντίπαλη περιοχή ανά παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα αυτή τη σεζόν, 63% περισσότερα από ό,τι με την εθνική ομάδα της Πολωνίας. Στους Καταλανούς, ο «Λέβα» έχει κατά μέσο όρο 3,94 σουτ αυτή τη σεζόν, ενώ με την Πολωνία σούταρε μόνο επτά φορές, με μέσο όρο 2,33 ανά παιχνίδι.