Ποιος Χάαλαντ; Ο Λεβαντόφσκι είναι ο πιο «καυτός» επιθετικός στην Ευρώπη με τρομερά ρεκόρ

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πανηγυρίζει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα - Φωτ. IMAGO

Ποιος Χάαλαντ; Ο Λεβαντόφσκι είναι ο πιο «καυτός» επιθετικός στην Ευρώπη με τρομερά ρεκόρ

Κώστας Τόπας 09:42 - 07.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 07.10.2024

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πέτυχε τρία τέρματα κόντρα στην Αλαβές, έφτασε τα 10 γκολ σε εννέα εμφανίσεις στη La Liga κι αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος επιθετικός στην Ευρώπη.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ξεκίνησε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Πολύ λίγοι θα περίμεναν ότι ο Πολωνός στράικερ θα είχε ρεκόρ σκοραρίσματος μετά από εννέα αγώνες στη La Liga με τους «μπλαουγκράνα».

Αν η προηγούμενη σεζόν ήταν απογοητευτική για τον ίδιο τώρα η ιστορία είναι τελείως διαφορετική. Κανείς δεν τολμά να μιλήσει για μια πιθανή πώληση όπως εξεταζόταν το περασμένο καλοκαίρι. Η εμπιστοσύνη των Λαπόρτα και Ντέκο στον «Λέβα» απέδωσε καρπούς.

Η Μπαρτσελόνα για λίγο γλίτωσε από δεύτερο... κάζο απέναντι στη Γέιδα
LIGA ENDESA

21:38 - 06.10.2024

Η Μπαρτσελόνα για λίγο γλίτωσε από δεύτερο... κάζο απέναντι στη Γέιδα

Η Μπαρτσελόνα παρά το... κάζο στην πρεμιέρα της EuroLeague απέναντι στη Ζαλγκίρις συνέχισε με νίκη (78-74) τις υποχρεώσεις της στο ισπανικό πρωτάθλημα κόντρα στη Γέιδα, που λίγο έλειψε να της προσφέρει και δεύτερο... σοκ.

Οχι μόνο ο Λεβαντόφσκι προηγείται της κατάταξης του πρώτου σκόρερ με αξιοσημείωτη διαφορά έναντι των διώκτών του, αλλά έχει γίνει ο καλύτερος σκόρερ στην Ευρώπης. Κανείς στα μεγάλα πρωταθλήματα δεν έχει νούμερα σαν του Πολωνού . Στη La Liga έχει πετύχει δέκα γκολ, όσα έχει ο Έρλινγκ Χάαλαντ στην Premier League. Στο Champions League, o Πολωνός έχει βρει ήδη δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ ο «Cyborg» της Μάντσεστερ Σίτι, μία.

Μετά τους Λεβαντόφσκι και Χάαλαντ ακολουθεί άλλος ένας εξαιρετικός σκόρερ στην Ευρώπη. Ο Χάρι Κέιν. Ωστόσο, ο Άγγλος φορ της Μπάγερν δεν φτάνει τα νούμερα των άλλων δύο. Ο πρώην φορ της Τότεναμ, έχει πετύχει πέντε γκολ στην Bundesliga, ενώ στην Ευρώπη είναι ο πρώτος σκόρερ με τέσσερα γκολ. Αλλά στο άθροισμα των δύο διοργανώσεων ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος.

Ετσι «φτιάχτηκε» ο «Λέβα»

Το κλειδί αυτής της εξαιρετικής μεταμόρφωσης του Λεβαντόφσκι οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο. Τον Χάνσι Φλικ, οποίος ήταν καθοριστικός στην βελτίωση του Πολωνού στράικερ. Ο προπονητής τον γνώριζε ήδη από την εποχή του στην Μπάγερν Μονάχου. Μάλιστα, τότε ο 36χρονου φορ είχε ήδη πολύ υψηλή απόδοση και η γερμανική ομάδα κατέκτησε όλους τους τίτλους. Αυτή η γνώση ήταν το «κλειδί». 

«Τον ήξερα από την εποχή του στη Μπάγερν. Είναι απίστευτος. Είναι ο καλύτερος μπροστά στο τέρμα, στη μεγάλη περιοχή. Αυτό που κάνει είναι φανταστικό. Είναι πάντα έτοιμος να σκοράρει. Είμαι χαρούμενος γιατί είναι άλλοι τρεις βαθμοί», είπε ο Γερμανός προπονητής στο τέλος του αγώνα με την Αλαβές, της οποίας η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-0 χάρη στο χατ τρικ του Λεβαντόφσκι.

Φουριόζος για ρεκόρ

Αυτή τη στιγμή ο Λεβαντόφσκι έχει αριθμούς όπως είχε την πρώτη του σεζόν στην Μπαρτσελόνα. Μετράει 12 γκολ σε 11 αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις. Οπως τη χρονιά 2022/23. Τότε που ο Πολωνός κέρδισε το βραβείο του πρώτου σκόρερ στη διοργάνωση και η ομάδα του ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια.

Από τον Μέσι στον Λεβαντόφσκι

Το χατ-τρικ κόντρα στην Αλαβές είναι η τρίτη φορά που ο Λεβαντόφσκι πετυχαίνει τρία γκολ σε ένα ματς για την Μπάρτσα. Στην θητεία του με την Μπάγερν Μονάχου το έκανε σε 20 περιπτώσεις και με την Μπορούσια Ντόρτμουντ σε τέσσερις, κάνοντας συνολικά 27 χατ-τρικ σε συλλογικό επίπεδο.

Τα τρία γκολ του «Λέβα» σε 32 λεπτά του αγώνα ήταν το πιο γρήγορο χατ-τρικ για την Μπαρτσελόνα από τα τρία γκολ του Λιονέλ Μέσι απέναντι στη Μαγιόρκα. Με 10 γκολ σε 9 αγώνες στη La Liga, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι το φαβορί για να κατακτήσει το βραβείο του καλύτερου σκόρερ φέτος στο ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας τέσσερα γκολ μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο του, τον Αγιόζε Πέρεθ της Βιγιαρεάλ

Τα εύσημα και στους συμπαίκτες του

«Παίρνω καλές πάσες, οπότε είναι πιο εύκολο να βάζω γκολ. Παίξαμε πολύ καλά από την αρχή, με πολύ επιθετική προσέγγιση. Αν σκοράρεις τρία στο πρώτο ημίχρονο, μπορείς να παίξεις στο δεύτερο ημίχρονο με περισσότερο έλεγχο», είπε στα ΜΜΕ μετά το παιχνίδι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι για να συνεχίσει λέγοντας:

«Έχουμε δουλέψει πολύ καλά στην προετοιμασία της σεζόν. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Με αυτούς τους παίκτες μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και όλα όσα μας έλειπαν πριν έχουμε βελτιωθεί. Είναι ποδόσφαιρο. Πρέπει να παίξεις στο 100%, με όποιον κι αν παίζεις».

52 γκολ και συνεχίζει απτόητος

Από τότε που ο Λεβαντόφσκι έκανε το ντεμπούτο του στην Μπαρτσελόνα, έχει πετύχει 16 περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στη La Liga την ίδια χρονική περίοδο. Κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι κατά την πρώτη του σεζόν στο «Καμπ Νόου» και συνολικά με τους Καταλανούς έχει 71 τέρματα και 42 ασίστ σε 187 εμφανίσεις.

Ο 36χρονος φορ αυτή τη στιγμή σημειώνει κατά μέσο όρο ένα γκολ κάθε 73,9 λεπτά. Δεν θα είναι περίεργο αν σκοράρει περισσότερα από 30 γκολ στη La Liga αυτή τη σεζόν, αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς...