Το περίπλοκο «παζλ» του Τσάμπι Αλόνσο στη Λεβερκούζεν

Ο Τσάμπι Αλόνσο και οι παίκτες της Λεβερκούζεν - Φωτ. IMAGO

Το περίπλοκο «παζλ» του Τσάμπι Αλόνσο στη Λεβερκούζεν

Κώστας Τόπας 12:17 - 19.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:17 - 19.10.2024

Η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στη φετινή Bundesliga και ο Τσάμπι Αλόνσο καλείται να βρει λύσεις. Κυρίως στον άξονα...

Ο Τσάμπι Αλόνσο πέτυχε το αδιανόητο πέρσι στην Λεβερκούζεν. Οι «ασπιρίνες» πέτυχαν ένα ιστορικό διπλό (Bundesliga και DFB Pokal) και απείχε μόλις ένα παιχνίδι από το τρεμπλ, αλλά τελικά έχασαν στον τελικό του Europa League από την Αταλάντα. Από την άλλη, η φετινή σεζόν ξεκίνησε πολύ διαφορετικά για μια Λεβερκούζεν που έχει ήδη σκοντάψει σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος. Αποτελέσματα που την τοποθετούν στην πέμπτη θέση της Bundesliga, τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Και αυτό δεν θα οφείλεται στην έλλειψη ποιοτικών παικτών, ειδικά στη μεσαία γραμμή, όπου ο Τσάμπι Αλόνσο έχει τέσσερις κομβικούς παίκτες μόνο για δύο βασικές θέσεις: Γκράνιτ Τζάκα, Εξεκίελ Παλάσιος, Ρόμπερτ Άντριχ και Αλέιξ Γκαρθία. Ένα «παζλ» που προσπαθεί να ταιριάξει ο Ισπανός τεχνικός τη φετινή σεζόν.

Τσάμπι Αλόνσο, ένας από τους ισχυρότερους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γκουαρδιόλα
PREMIER LEAGUE

11:25 - 18.10.2024

Τσάμπι Αλόνσο, ένας από τους ισχυρότερους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γκουαρδιόλα

Το αμφίβολο μέλλον του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μάντσεστερ Σίτι, έχει δημιουργήσει φήμες για τους πιθανούς αντικαταστάτες του, με τον Τσάμπι Αλόνσο, να είναι ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα.

Μόνιμη θέση στην ενδεκάδα φαίνεται να έχει ο Ελβετός μέσος. Ο Τσάκα έχει μια σπουδαία προσωπικότητα και ηγετικό χαρακτήρα που τον κάνουν τον πραγματικό αρχηγό του πυρήνα της ομάδας. Πέρυσι έπαιξε τα 50 από τα 53 παιχνίδια, τα 47 από αυτά ως βασικός.

Από την πλευρά του, ο Αργεντινός είναι επίσης σημαντικός παίκτης για τον Τσάμπι Αλόνσο. Αφού έχασε την έναρξη της σεζόν λόγω τραυματισμού, ο Παλάσιος είναι ήδη σε κορυφαία φόρμα και φέρνει την απαραίτητη ένταση σε μια ομάδα με τόσο ταλέντο.

Από την άλλη, ο Άντριχ εξελίχθηκε σε παίκτη κορυφαίου επιπέδου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο την περασμένη σεζόν. Ένα ποιοτικό άλμα που τον βοήθησε να ξεκινήσει και στο Euro με τη εθνική Γερμανίας. Μαζί με τον Τσάκα, σχηματίζουν ένα δυναμικό, ευέλικτο και ταλαντούχο δίδυμο στον άξονα.

Τέλος, ο Τσάμπι Αλόνσο έχει τον νεοφερμένο Αλέιξ Γκαρθία. Μετά την ολοκλήρωση μιας εξαιρετικής πορείας στη Χιρόνα, ο Καταλανός ποδοσφαιριστής αποφάσισε να ξεκινήσει μια νέα περιπέτεια στο Λεβερκούζεν. Ωστόσο, ο 27χρονος μέσος συνεχίζει να προσαρμόζεται σε ένα νέο στυλ και ένα νέο πρωτάθλημα και μέχρι στιγμής παίζει έναν κάπως πιο υπολειπόμενο ρόλο.

Με αυτόν τον τρόπο ο προπονητής, Τσάμπι Αλόνσο έχει.. ευχάριστο πονοκέφαλο, αφού έχει τέσσερις παίκτες υψηλού επιπέδου μόνο για δύο θέσεις. Ένα παζλ που θα πρέπει να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να προσπαθήσει να πετύχει μια ακόμη θεαματική σεζόν στο τιμόνι της Λεβερκούζεν.