Το δύσκολο σταυροδρόμι του Γκαρσία
i

Λιβάι Γκαρσία/intime

Το δύσκολο σταυροδρόμι του Γκαρσία

Κώστας Τσίλης 11:45 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:45 - 14.08.2024

Είναι αλήθεια πως ο Λιβάι βρίσκεται μπροστά σε μια περίπλοκη κατάσταση και για τον ίδιο, έστω και αν δεν είναι ο ίδιος αλλά η ΑΕΚ που έχει τον τελευταίο λόγο

Τα πρακτικά (και τυπικά) δεδομένα ως προς την υπόθεση του Λιβάι Γκαρσία, είναι πολύ ξεκάθαρα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2025, επομένως η ΑΕΚ έχει και τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το μέλλον του. Όμως, έτσι όπως είναι διαμορφωμένα τα πράγματα, η πραγματικότητα είναι πως και για τον ποδοσφαιριστή έχει δημιουργηθεί μια περίπλοκη κατάσταση. Για την ακρίβεια, βρίσκεται και ο ίδιος ο Γκαρσία, σ' ένα δύσκολο σταυροδρόμι.

Από την μια μεριά, ο Λιβάι δεδομένα στην ΑΕΚ αισθάνεται και πολύ καλά αλλά και πολύ ασφαλής. Είναι ένα περιβάλλον στο οποίο εισπράττει και πολύ αγάπη και πολύ αναγνώριση. Ενώ αγωνιστικά δουλεύει μ' έναν προπονητή, ο οποίος τον έχει απογειώσει αγωνιστικά. 

Καταλαβαίνει ο Γκαρσία πως ήταν η επιλογή και η δουλειά του Ματίας Αλμέιδα, που του έδωσε αυτή την σούπερ σεζόν. Είναι νταμπλούχος, τον αγαπάει ο κόσμος, σίγουρα θα παίξει στην Ευρώπη και ενδεχομένως ακόμα και στους ομίλους του Champions League.

Ακόμα και στο οικονομικό κομμάτι, μπορεί μέχρι τώρα ο Λιβάι να έπαιρνε ένα σχετικά χαμηλό συμβόλαιο (λίγο παραπάνω από 450χιλιάδες ευρώ), όμως και αυτό αλλάζει. Αύριο το πρωί, αν το επιλέξει ο Γκαρσία. Το νέο συμβόλαιο που του πρότεινε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, προβλέπει υπερδιπλασιασμό των αποδοχών του. 

Από την άλλη μεριά ωστόσο, ο Γκαρσία βλέπει έναν χορό εκατομμυρίων να έχει στηθεί γύρω από τα πόδια του. Που αφορά και τον ίδιο και όχι μόνο την ΑΕΚ. Ο Λιβάι αντιλαμβάνεται πως το συμβόλαιο που μπορεί να πάρει, πιθανότατα θα είναι το διπλάσιο ακόμα και απ' αυτό που το προσέφερε τώρα η Ένωση. Και επίσης όλος αυτός ο χορός εκατομμυρίων, έχει στηθεί από ομάδα η οποία προέρχεται από το γαλλικό πρωτάθλημα και έχει και εξασφαλισμένη θέση στο Champions League.

Όλα αυτά, είναι απολύτως λογικό και ανθρώπινο, να βάζουν τον Γκαρσία μπροστά σ' ένα δύσκολο σταυροδρόμι σκέψεων. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Λιβάι στην πρόσφατη συνάντηση με τον Μελισσανίδη, για την οποία ήδη διαβάσατε στο Sportal, περισσότερο άκουγε και πολύ λιγότερο μιλούσε. 

Αυτή την στιγμή για όλους και πολύ περισσότερο για τον Αλμέιδα, αυτό που προέχει είναι η απόλυτη συγκέντρωση στην δουλειά για τα παιχνίδια των προκριματικών της Ευρώπης. Άλλωστε, όσο ακόμα θα είναι ανοιχτή η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος, το θέμα Γκαρσία είναι πρακτικά αδύνατον να κλείσει. 

Υπό την έννοια πως κανείς ποτέ δεν ξέρει και δεν μπορεί να προβλέψει, πότε θα «σκάσει» μια νέα πρόταση είτε από την Λανς, είτε από οποιονδήποτε άλλον μνηστήρα. Επομένως πρακτικά, το θέμα θα μείνει ουσιαστικά ανοιχτό μέχρι και το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.