Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών στην Dynasty Equity

Οπαδοί της Λίβερπουλ

i

©intime

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών στην Dynasty Equity

Κώστας Τσιακλής • 18:55 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 14.08.2024

Οι προσπάθειες της FSG απέδωσαν και η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών στην Dynasty Equity.

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών στην Dynasty Equity με ένα ποσό που φημολογείται να είναι μεταξύ 95-190 εκατομμυρίων ευρώ. 

Τους προηγούμενους μήνες είχε γίνει γνωστή η πρόθεση της FSG να πουλήσει ένα μερίδιο μετοχών της Λίβερπουλ σε κάποια άλλη εταιρεία προκειμένου να βοηθηθεί οικονομικά. Οι προσπάθειες της απέφεραν καρπούς αφού οι «κόκκινοι» ανακοίνωσαν σήμερα τη μεταβίβαση μειοψηφικού πακέτου μετοχών στην αμερικανική επενδυτική εταιρεία, Dynasty Equity.

Στην ανακοίνωση της Λίβερπουλ δεν αναφέρονται οι λεπτομέρειες της συμφωνίας ωστόσο η Guardian αναφέρει πως οι δύο πλευρές τα βρήκαν για ένα ποσό μεταξύ 95-190 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρεται η νέα εταιρεία θα βοηθήσει οικονομικά κυρίως για εξωαγωνιστικούς λόγους αφού θα καλύψει το τραπεζικό χρέος που προέκυψε την περίοδο της πανδημίας, τις κεφαλαιουχικές δαπάνες για την ανακαίνιση της κερκίδας «Anfield Road Stand» και του προπονητικού κέντρου «Axa». Επίσης θα πληρώσει για την επαναγορά του προπονητικού κέντρου «Melwood» αλλά και για τις μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού.

Ο Πρόεδρος της FSG, Μάικ Γκόρντον, ανακοίνωσε τη συμφωνία λέγοντας τα εξής: «Η μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στη Λίβερπουλ παραμένει τόσο ισχυρή όσο ποτέ. Πάντα λέγαμε ότι εάν υπάρχει ένας επενδυτικός εταίρος που είναι κατάλληλος για τη Λίβερπουλ, τότε θα επιδιώξουμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανθεκτικότητας του συλλόγου και της μελλοντικής ανάπτυξης. Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε τη μακροχρόνια σχέση με τη Dynasty για να ενισχύσουμε περαιτέρω την οικονομική θέση του συλλόγου και να διατηρήσουμε τις φιλοδοξίες μας για συνεχή επιτυχία εντός και εκτός γηπέδου».

Με τη σειρά του ο εκτελεστικός πρόεδρος της Dynasty Equity, Τζόναθαν Νέλσον, είπε: «Έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με την FSG και να υποστηρίζουμε την αξιοσημείωτη κληρονομιά της Λίβερπουλ σε μια στρατηγική συνεργασία που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και τις βαθιές σχέσεις μεταξύ των αντίστοιχων ομάδων μας».

Από την άλλη ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ντον Κόρνγουελ, πρόσθεσε: «Η Λίβερπουλ είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο με παθιασμένους θαυμαστές και σημαντική παγκόσμια εμβέλεια. Η Dynasty έχει το προνόμιο να υποστηρίζει τον σύλλογο και να συνεργάζεται μαζί με την FSG για να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης που βρίσκονται μπροστά μας».