«Κινείται» για Σομποζλάι η Λίβερπουλ - Δύσκολη η περίπτωση του

Ντομινίκ Σομποζλάι

i

©PrtScr youtube

«Κινείται» για Σομποζλάι η Λίβερπουλ - Δύσκολη η περίπτωση του

Κώστας Τσιακλής • 15:35 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 14.08.2024

Η Λίβερπουλ φέρεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του άσου της Λειψίας, Ντομινίκ Σομποζλάι. Η περίπτωση του Ούγγρου μοιάζει να είναι δύσκολη λόγω της ρήτρας αποδέσμευσης που διαθέτει.

Η Λίβερπουλ εξετάζει την περίπτωση να κινηθεί για τον άσο της Λειψίας, Ντομινίκ Σομποζλάι. Οι «κόκκινοι» συναντήθηκαν ήδη με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή ωστόσο η μεταγραφή του μοιάζει να είναι δύσκολη.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε μια αρκετά κακή σεζόν φέτος αφού τερμάτισε στην 5η θέση της Premier League ενώ αποκλείστηκε νωρίς από το Champions League και τα δύο εγχώρια κύπελλα. Μετά από αυτόν τον απολογισμό οι «κόκκινοι» θέλουν να ενισχυθούν σημαντικά και εστιάζουν την προσοχή τους στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Η Λίβερπουλ έχει ανακοινώσει ήδη την απόκτηση του Αλέξις ΜακΆλιστερ από τη Μπράιτον και έτσι επικεντρώνεται στους επόμενους της στόχους. Ένας από αυτούς φαίνεται να είναι και ο Ντομινίκ Σομποζλάι της Λειψίας.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο της The Athletic, Ντέιβιντ Ορνστέιν, οι «κόκκινοι» έχουν συναντηθεί αυτή την εβδομάδα με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή και όπως αναφέρεται μέσα στο σύλλογο θεωρούν πως αυτή η μεταγραφή μοιάζει να είναι δύσκολη.

Αυτό γιατί ο Ούγγρος έχει ρήτρα αποδέσμευσης στα 70 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που σε καμία περίπτωση δεν είναι χαμηλό. Ο Ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, αναφέρθηκε πάνω στη ρήτρα του 22χρονου και ανέφερε πως αυτό το ποσό μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή.

Ο Σομποζλάι φαίνεται να τηρεί τις προϋποθέσεις που θέλει ο Γιούργκεν Κλοπ. Κάτι τέτοιο ίσχυε και με την περίπτωση του Μέισον Μάουντ της Τσέλσι, ωστόσο τελικά οι «κόκκινοι» αποχώρησαν από τη διεκδίκηση του λόγω των αυξημένων χρημάτων που ζητούσαν οι «μπλε». Μάλιστα αυτά δεν απείχαν και πολύ από τη ρήτρα αποδέσμευσης του Σομποζλάι.

Ο Σομποζλάι βρίσκεται στη Λειψία από τον Ιανουάριο του 2021, όταν και αποκτήθηκε με 22 εκατομμύρια ευρώ από τη Σάλτσμπουργκ. Τη φετινή σεζόν ο Αυστριακός είχε 10 γκολ και 13 ασίστ σε 46 συμμετοχές ενώ συνολικά με τους «ταύρους» μετράει 20 γκολ και 22 ασίστ σε 91 εμφανίσεις.