Η Λίβερπουλ έχει ανατρέψει ήδη περισσότερα ματς απ' ότι πέρσι!

Γιούργκεν Κλοπ

i

© Intime

Η Λίβερπουλ έχει ανατρέψει ήδη περισσότερα ματς απ' ότι πέρσι!

Κώστας Τσιακλής • 21:06 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 14.08.2024

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-1 της Λέστερ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Carabao Cup. Με αυτήν την ανατροπή, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφτασε τις πέντε φέτος και ξεπέρασε ήδη τον περσινό απολογισμό της στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη νέα σεζόν και μετράει επτά νίκες και μια ισοπαλία σε οκτώ παιχνίδια. Ένα τρομερό στατιστικό είναι ότι οι «κόκκινοι» έχουν ανατρέψει ήδη πέντε ματς φέτος και έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες ανατροπές σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ λοιπόν ενισχύθηκε στη μεσαία γραμμή αυτό το καλοκαίρι και τα λεφτά που δαπανήθηκαν φαίνεται να πιάνουν τόπο από νωρίς. Η Λίβερπουλ ξεκίνησε με ισοπαλία στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κόντρα στην Τσέλσι (1-1) και στη συνέχεια πανηγύρισε επτά συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ανεβαίνοντας μεταξύ άλλων στη δεύτερη θέση της Premier League με 16 βαθμούς.

Μετά τη νίκη επί της Λέστερ για το Carabao Cup, η Λίβερπουλ έφτασε ήδη τις πέντε ανατροπές φέτος σε οκτώ αναμετρήσεις! Συγκεκριμένα οι «κόκκινοι» βρέθηκαν επίσης πίσω στο σκορ στα παιχνίδια με Μπόρνμουθ, Νιούκαστλ, Γουλβς (Premier League), ΛΑΣΚ (Europa League). Ακόμα ένα φοβερό γεγονός είναι ότι τα τέσσερα από τα πέντε αυτά ματς ολοκληρώθηκαν με σκορ 3-1. Εξαίρεση αποτελεί το 1-2 επί της Νιούκαστλ. 

Το μοναδικό ματς που έχασε βαθμούς η Λίβερπουλ ήταν στην πρεμιέρα με την Τσέλσι, όπου και σκόραραν πρώτοι. Οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν με 0-1 με το γκολ του Λουίς Ντίαζ όμως οι «μπλε» ισοφάρισαν με τον Άξελ Ντισασί.

Περισσότερες ανατροπές σε σχέση με την περασμένη σεζόν

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λίβερπουλ έχει ήδη πραγματοποιήσει περισσότερες ανατροπές σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ τη σεζόν 2022-2023 βρέθηκε να χάνει σε 21 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις και κατάφερε να ανατρέψει το σκορ μόλις σε τέσσερις από αυτές (6 ισοπαλίες, 11 ήττες). Αυτό είχε συμβεί τρεις φορές στο πρωτάθλημα και μια φορά στο Champions League. 

Συγκεκριμένα η Λίβερπουλ νίκησε με 2-1 τη Νιούκαστλ στο «Άνφιλντ» ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και της Λέστερ. Στους ομίλους του Champions League έχανε με 1-0 από τη Ρέιντζερς όμως τελικά θριάμβευσε με 1-7! Η τελευταία της ανατροπή πέρσι ήταν τον Απρίλιο κόντρα στη Γουέστ Χαμ, την οποία νίκησαν με 1-2.